Udland

Ministre dræbt i helikopterulykke i Kenya

De seks ombordværende i kenyansk politihelikopter blev dræbt ved styrt i bjergområde nær hovedstaden Nairobi.

Ministre dræbt i helikopterulykke i Kenya

Den nationale sikkerhedsminister i Kenya, George Saitoti, en viceminister samt fire andre blev dræbt, da en politihelikopter søndag styrtede ned nær den kenyanske hovedstad Nairobi, oplyser vicepræsident Kalonzo Musyoka.

- Det er ulykkeligt, at vi har mistet den ærede professor Saitoti og viceminister Orwa Ojode, siger vicepræsidenten.

Joshua Orwa Ojode var viceminister for national sikkerhed.

Den 66-årige Saitoti, der var kandidat til næste års valg som efterfølger for præsident Mwai Kibaki, var landets længst siddende vicepræsident.

Præsident Mwai Kibaki og premierminister Raila Odinga hylder Saitoti for at have spillet en central rolle i kampen mod den somaliske oprørsgruppe al-Shabaab, der beskyldes for at stå bag en række terrorangreb og bortførelser på kenyansk jord.

- Regeringen garanterer, at der vil blive gennemført en grundig undersøgelse af årsagen til styrtet, siger Odinga til journalister på ulykkesstedet.

Saitoti var på vej for at deltage i en religiøs ceremoni i den vestlige del af Kenya, da helikopteren af typen Eurocopter omkring kl. 08.30 styrtede ned i et skovområde i Ngong-højderne i nærheden af hovedstaden Nairobi.

Ud over de to ministre er to livvagter og helikopterens to piloter, hvoraf den ene er en kvinde, omkommet.

En journalist har på ulykkesstedet set seks lig, der var brændt til ukendelighed, blive bjærget fra det fuldstændigt ødelagte helikoptervrag.

To øjenvidner har forskellige udlægninger af, hvad der er sket. Den ene taler om, at helikopteren svævede og så ud som om, den vendte om, inden den styrtede ned.

Det andet vidne forklarer, at han har set helikopteren flyve meget lavt. Den styrtede meget pludseligt. Der hørtes en voldsom eksplosion, og så brød den i brand.

/ritzau/AFP