Ministre kæmper med at fordele migranter i EU

Det er blandt andet flere tusind flygtninge, der er ankommet til Italien og Grækenland, som skal fordeles i EU

Udland 9. juli 2015 21:56

Målet er tæt på, men det kræver mere tid at få fordelt 60.000 migranter imellem EU-landene, lyder det fra Luxembourgs integrations- og asylminister, Jean Asselborn, efter et indenrigsministermøde i Luxembourg torsdag.

- Vi er ikke særlig langt fra målet. Men nogle lande har brug for mere tid til at forhandle, tid til at tilpasse sig.

- Målet er at have fundet en løsning inden udgangen af juli, siger Asselborn på et pressemøde og fortæller, at ministrene skal mødes igen 20. juli.

Det var i sidste måned, at EU's stats- og regeringschefer på et topmøde besluttede at bakke op om kommissionens forslag om at fordele de mange tusinde mennesker imellem sig.

40.000 flygtninge skal fordeles fra Italien og Grækenland, der er hårdt presset af den massive tilstrømning af migranter, som tager rejsen over Middelhavet.

Her halter det med at få dem fordelt, og ministrene bliver nødt til at "give det endnu et forsøg".

De sidste 20.000 er flygtninge, som endnu ikke er nået til Europa, men har brug for beskyttelse. Dem har ministrene på dagens møde fået fordelt imellem sig, og de er også nået over målet, fortæller Asselborn.

Her hjælper Danmark til, fortæller udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der er den første minister fra den nye regering, som deltager i et møde i EU-regi.

Over de næste tre år vil Danmark tage imod 1500 flygtninge, som skal genbosættes, fortæller hun. På grund af retsforbeholdet kommer vi ikke til at tage imod nogen af dem, der i øjeblikket er i Italien eller Grækenland.

- Der er ingen tvivl om, at det her er en voldsomt stor opgave for mange lande.

- Men det er vigtigt, at vi står uden for det område, for vi skal selv kunne bestemme vores asylpolitik i Danmark.

- Når vi ikke er med, betyder det ikke, at vi ikke tager vores del. Faktisk tværtimod får vi virkelig mange syriske flygtninge i Danmark, siger Støjberg.

I første kvartal af 2015 kom der 605 syriske asylansøgere til Danmark ifølge tal fra Eurostat. Det er 40 procent af de i alt 1505 ansøgere.

Til sammenligning fik Sverige 3390 asylansøgere fra Syrien og i alt 11.415 i årets første kvartal.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...