Ministre strides om syltede boligsager hos Skat

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) kommer med stikpille til Morten Østergaard (R) i sag om ejendomsskat.

Den nuværende skatteminister, Benny Engelbrecht (S), kommer med noget af en stikpille til forgængeren Morten Østergaard (R), som i dag er økonomi- og indenrigsminister og politisk leder af De Radikale.

I sagen om at Skat af ressourcemæssige årsager har nedprioriteret sager, hvor flere tusinde grundejere har fået for høje grundværdier og derfor enten har betalt for meget eller har udsigt til at betale for meget i ejendomsskat, siger Benny Engelbrecht:

- Jeg kan konstatere, at der i dag er afsat flere ressourcer til løsning af denne opgave, end der var, da Morten Østergaard var minister, og at sagsbehandlingstiderne er blevet nedbragt.

Morten Østergaard forstår ikke, hvorfor Skat har nedprioriteret sagerne. Han mener ikke, at han kan klandres i sagen.

Som daværende skatteminister lovede han i marts sidste år i et skriftligt svar Folketinget, at Skat af egen drift ville tage sagerne op og få borgernes ejendomsskat ændret "efter de frister og hjemler, som lovgivningen indeholder".

Men siden de ord faldt, er kun få sager blevet behandlet, og kun enkelte boligejere har fået penge tilbage fra Skat.

Det fremgår af en redegørelse, som Skat har givet til Folketingets Ombudsmand, og som Politiken har fået aktindsigt i.

- Min holdning er i dag fuldstændig den samme, som dengang jeg var skatteminister. Som borger skal man kunne regne med en ordentlig og korrekt behandling hos myndighederne, skriver Morten Østergaard i en skriftlig udtalelse til Politiken.

Ifølge Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, har skattemyndigheden bevidst nedprioriteret sagerne på grund af andre opgaver, hvor det var nødvendigt at bruge flere ressourcer.

Morten Østergaard kritiserer den forklaring fra Skat.

- Det gør en stor forskel for den enkelte boligejers økonomi og tryghed, om Skat sætter sig ordentligt ind i sagerne og træffer korrekte afgørelser.

- Derfor mener jeg grundlæggende ikke, at man kan afveje Skats ressourcer over for borgernes retssikkerhed, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.