Ministre vil ikke forsvare offentlighedslov i salen

Justitsminister Morten Bødskov vil svare på vegne af hele regeringen. DF klager over afvisningen.

Ministre vil ikke forsvare offentlighedslov i salen

Regeringen kan se frem til at få en officiel klage, efter at stort set samtlige ministre har afvist at møde op i Folketingssalen onsdag for at besvare spørgsmål om den kritiserede offentlighedslov.

Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har stillet spørgsmål til 16 ministre forud for Folketingets spørgetid onsdag eftermiddag.

Men det bliver kun justitsminister Morten Bødskov (S), der møder op og besvarer spørgsmål på vegne af hele regeringen, fremgår det af et brev fra justitsministeren til Folketinget.

- Det er på den anførte baggrund regeringens holdning, at det alene bør være mig som ressortansvarlig minister, der giver møde i Folketinget i forbindelse med spørgetiden onsdag den 8. maj 2013, og på vegne af hele regeringen besvarer det (enslydende) spørgsmål, som der ønskes svar på, skriver Bødskov.

Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har ellers bedt om at få de mange ministre til at give "konkrete eksempler på, at den gældende lov om offentlighed i forvaltningen ikke i tilstrækkelig grad har givet ministeren "et fortroligt rum" at arbejde i som minister".

Netop behovet for et fortroligt rum mellem ministeren og embedsværket har været begrundelsen for de kritiserede indskrænkninger i forslaget til en ny offentlighedslov.

Og Dansk Folkepartis Pia Adelsteen har ikke uden videre tænkt sig at acceptere regeringens beslutning om kun at sende Morten Bødskov. Hun vil nu klage til Folketingets Præsidium.

- Jeg vil fremsende en klage til præsidiet, da jeg ikke mener, der er restriktioner på, hvilke spørgsmål vi må stille ministre, som jo alle berøres af loven og derfor også må have konkrete eksempler på, hvor de mangler det fortrolige rum, siger Pia Adelsteen (DF).

I brevet til Folketinget skriver Morten Bødskov også, at de ministre, der er blevet bedt om at besvare skriftlige spørgsmål om offentlighedsloven, udelukkende vil henvise til justitsministerens svar om samme emne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.