Minkaktion koster aktivister 850.000 kroner

Dyrerettighedsorganisationen Anima og en dyrerettighedsaktivist skal betale erstatning efter minkaktion.

Minkaktion koster aktivister 850.000 kroner

Dyrerettighedsorganisationen Anima og dyrerettighedsaktivisten Thorbjørn Schiønning skal betale i alt knap 850.000 kroner i erstatning til Dansk Pelsdyravlerforening, der havde anlagt erstatningssag på vegne af i alt 41 minkfarme efter en aktion for tre år siden.

Her brød dyreaktivister ind på en stribe minkfarme for at afsløre de forhold, som minkene levede under. Under aktionen lavede de nogle optagelser, som efterfølgende blev vist i TV2-programmet "Operation X" og i Ekstra Bladet.

Aktionen førte til, at Fødevarestyrelsen pålagde farmerne at teste dyrene for plasmacytose, som aktivisterne kunne have ført fra smittede farme til raske farme.

Fødevarestyrelsens krav fik Dansk Pelsdyravlerforening til at anlægge sag med krav om 1,1 millioner kroner i erstatning.

Ifølge Landbrugsavisen har Thorbjørn Schiønning erkendt, at han stod bag aktionen, mens Anima har påtaget sig ansvaret for, at den blev sat i værk.

Foruden erstatningen skal Anima og aktivisten betale 142.050 kroner i sagsomkostninger til Dansk Pelsdyravlerforening.

Pelsdyravlerforeningen må dog selv slippe 143.750 kroner i sagsomkostninger til Miki Mistrati fra Ekstra Bladet.

Han blev også afkrævet erstatning, fordi han angiveligt skulle have bestilt billeder fra aktionen, men han blev frifundet, da Københavns Byret mandag afsagde dom i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.