Morsø

Minkfarm kræves udsat igen

Nu af naboerne til det ansøgte storbyggeri i Flade

Sanne Pedersen og Mathias Østergaard vil nu have sagen om den ansøgte minkfarm på deres nabogrund udsat igen. Arkivfoto: Henrik Louis

Sanne Pedersen og Mathias Østergaard vil nu have sagen om den ansøgte minkfarm på deres nabogrund udsat igen. Arkivfoto: Henrik Louis

MORS:Den politiske afgørelse om den omstridte planlagte minkfarm på Nordmorsvej 9 i Flade bliver nu for anden gang begæret udsat. Denne gang ikke af landmandsparret i Jørsby, som har søgt om miljøgodkendelse til at opføre to store minkhaller på adressen, men af en af de naboer, som har gjort indsigelse mod planerne. Og som samtidig vil klage over den kommunale sagsbehandling.

- Vi gør det, fordi kommunen vil nu fjerne et omstridt dokument fra sagsbehandlingen. Vi, at mener, at sagsbehandlingen er så fyldt med fejltagelser og usaglige hensyn, at kommunen ikke kan træffe en afgørelse, før vores klage er behandlet i Ankestyrelsen, siger Mathias Østergaard, som sammen med sin kæreste Sanne Pedersen og en anden nabo på Skærhøj i Flade har gjort indsigelse mod minkfarmens indgreb i landskabet.

Naboerne mener, at en udtalelse fra en landskabsarkitekt, som kommunens teknik- og miljøforvaltning udbad sig under sagsbehandlingen, støtter naboernes synspunkter. Men i en aktindsigt, som Mathias Østergaard har bedt om, fremgår det, at forvaltningen med bistand af et eksternt advokatfirma vil have dette notat rubriceret som et internt dokument, hvorved det ikke skal gøres til genstand for partshøring i sagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.