Minkfarm på Mors åbner for besøg

Helle og Jesper Gravesen viser deres minkfarm frem til Åbent Landbrug på søndag den 20. september

Gerda Buhl Andersen
Morsø Minkindustri, Harrevænget 2 i Elsø er en af de syv danske minkfarme, der på søndag deltager i Åbent Landbrug. I 1993 overtog Jesper Gravesen minkfarmen efter sin far, og han har siden udvidet den løbende, så der i dag er plads til 3500 minktæver i hallerne. Foto: Peter Mørk.
Morsø 18. september 2015 08:47

LANDBRUG: Helle og Jesper Gravesen åbner på søndag den 20. september deres minkfarm lidt uden for Nykøbing på Harrevænget 2 for besøg i forbindelse med Åbent Landbrug.

Minkfarmen, Morsø Mink, blev startet af Jesper Gravesens far i 1973, og 20 år senere, i 1993, overtog Jesper farmen, som er udvidet løbende.

- Vi har i dag plads til 3500 minktæver, som tilsammen får omkring 16.000 hvalpe om året, fortæller Jesper Gravesen, der passer minkene sammen med fem ansatte, mens Helle er ansat som social- og sundhedsassistent i Nykøbing.

Til Åbent Landbrug kan man opleve minkene på tæt hold og få svar på spørgsmål og gå på opdagelse i en informationsstand om minkavl. Det er også muligt at prøve pelse fra AB Pels.

- I dagens anledning har vi også kørt nogle af de store landbrugsmaskiner frem. Til børnene er der en halmlegeplads og et børnehjørne med sjove aktiviteter, og de besøgende kan også høre om og smage lokal produceret honning, øl og whisky, fortæller Jesper Gravesen.

De besøgende kan stille sult og tørst med en pølse og en kop øl eller sodavand fra Thisted Bryghus.

Der er endvidere Åbent Landbrug hos Elin og Ove Krejberg, Damsgårdsvej 14 i Tæbring, hvor de besøgende kan se malkekvæg og kalve

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...