Tyverier

Minkfarmer: - Det er voldsomt

John Juul Conradsen mistede minkskind for millioner i weekenden

John Juul Conradsen foran fryseren, hvor skindene lå. Foto: Bente Poder

John Juul Conradsen foran fryseren, hvor skindene lå. Foto: Bente Poder

STRANDBY:Da John Juul Conradsen kom ud til sin minkfarm lørdag morgen, fik han sig en ubehagelig overraskelse.

Minkfarmen, der ligger på Nørtvedvej ved Strandby, havde nemlig været udsat for indbrud - og ikke færre end 6000 skind var forsvundet fra farmens kølerum.

De ufærdige skind udgør en værdi på omkring 3-3,5 millioner kroner. Det svarer til en tredjedel af farmens årlige produktion.

Uoverskueligt omfang

- Jeg har det ikke særlig godt, siger John Juul Conradsen, der, efter eget udsagn, slet ikke kan overskue omfanget af tyveriet.

På et tidspunkt mellem kl. 18 fredag aften og kl. 5 lørdag morgen har tyvene skaffet sig adgang til lagerhallen ved at lave hul i taget.

Der er installeret tyverialarm og bevægelsessensorer i bygningen, hvor der også findes færdige skind, men ikke i selve fryseren. Det bliver der nu lavet om på.

Nemt at omsætte

Politiet har i løbet af weekenden haft teknikere ude for at undersøge gerningsstedet, men de har umiddelbart intet at gå efter, siger vicepolitikommissær Steen Hørlück fra politiet i Frederikshavn.

- Det må jo være nemt for gerningsmændene at komme af med de her skind. De forsvinder nok ud af landet, vurderer Steen Hørlück.

Og han understreger, at minkfarmene er sårbare med deres afsides beliggenhed og de store værdier, skindene udgør:

- Farmene ligger ude på landet, hvor der er mørkt og øde, og det er ikke svært at finde ud af, hvornår de pelser deres mink.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.