Tyveri

Minktyv blev fældet af dna-hit

En litauisk minktyv skal fortsætte sin afsoning i Danmark efter udlevering fra Sverige

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

FREDERIKSHAVN:Det var et kedeligt syn, en minkavler mødte frem til om morgenen 29. november 2016 på sin virksomhed i Frederikshavn Kommune.

For den container, hvori han opbevarede minkskind for en endelig opgjort værdi af 1.500.000 kroner, var brudt op - og de mange skind var væk.

Tyveriet blev anmeldt til Nordjyllands Politi, som fik held med de tekniske undersøgelser.

- Man tog nogle prøver fra indersiden af containeren, hvor den var skåret op. Og det gav et dna-hit i starten af 2017, fortæller anklager Mathias Andersen fra Nordjyllands Politi.

Man fandt herpå ud af, at dna’en passede på en nu 36-årig litauer. Der blev lavet en europæisk arrestordre, og der dukkede efterfølgende godt nyt op fra Sverige.

For i Sverige sad den 36-årige litauer fængslet, hvor han afsonede en dom på et år og seks måneder for et andet tyveri i samme økonomiske størrelsesordre som minktyveriet i Frederikshavn Kommune.

- Han blev så udleveret i slutningen af august, da han havde afsonet færdig deroppe, oplyser Mathias Andersen.

Den 36-årige har så siddet varetægtsfængslet i Danmark siden august, og torsdag stod han anklaget ved Retten i Hjørring for minktyveriet.

Under varetægtsfængslingen og i forbindelse med retssagen i Hjørring har den 36-årige mand erklæret sig uskyldig i tyveriet.

Retten fandt det imidlertid bevist, at han i forening med ukendte medgerningsmænd stod bag tyveriet.

- Han blev idømt 10 måneders ubetinget fængsel med efterfølgende udvisning og fik tilknyttet et indrejseforbud i seks år. Da han i mellemtiden har siddet fængslet i Sverige, blev denne dom en tillægsstraf til den svenske dom, oplyser anklageren, som udtrykker tilfredshed med det samarbejde, der har ført til anholdelsen af litaueren.

- Det her et et godt eksempel på, at det internationale samarbejde har virket, tilføjer Mathias Andersen.

Den 36-årige udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af afgørelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst