Minnesota slår New Orleans i NFL-slutspillet efter drama

For anden gang på tre sæsoner vandt Minnesota over New Orleans i NFL-slutspillet på dramatisk vis.

Minnesota Vikings-quarterback Kirk Cousins kastede det touchdown, der afgjorde søndagens kamp mod New Orleans Saints.

Minnesota Vikings-quarterback Kirk Cousins kastede det touchdown, der afgjorde søndagens kamp mod New Orleans Saints.

NEW ORLEANS: Minnesota Vikings gjorde det i 2018, og søndag skete det igen.

NFL-holdet sendte New Orleans Saints ud af slutspillet i verdens bedste liga for amerikansk fodbold efter en yderst dramatisk sejr - denne gang med cifrene 26-20.

Kampen blev afgjort, da Kyle Rudolph greb et touchdown kastet af Vikings-quarterback Kirk Cousins i den forlængede spilletid.

Inden da var den ordinære spilletid endt 20-20, efter at Saints med et field goal i de døende sekunder bragte lighed på pointtavlen.

Sejren betyder, at Minnesota Vikings skal møde det topseedede hold i NFC-konferencen, San Francisco 49'ers, i anden runde af slutspillet. Kampen spilles næste weekend. 49'ers har på grund af deres seedning siddet over i første runde.

Søndagens opgør var tæt fra start. Vikings gik til pause med en føring på 13-10. Den blev udbygget til 20-10 i tredje quarter, inden Saints i fjerde og sidste quarter med ti point i træk udlignede opgøret og sendte det ud i forlænget spilletid.

Her startede Vikings med bolden, og fordi holdet scorede touchdown, fik Saints ikke mulighed for at svare tilbage.

I 2018 slog Vikings også Saints i slutspillet. Dengang var holdet fra Minnesota bagud med et enkelt point, inden et langt touchdown, som tiden løb ud, skaffede Vikings en mirakuløs sejr.

Senere søndag tørnede Philadelphia Eagles og Seattle Seahawks sammen i den fjerde og sidste kamp i første runde af NFL's slutspil.

Den kamp vandt Seattle Seahawks med 17-9, hvilket sender holdet videre til næste runde af slutspillet, hvor Green Bay Packers venter.

Ikke nok med at Philadelphia Eagles tabte, så måtte spillerne også se quarterback Carson Wentz udgå med en hovedskade.

Eagles-træner Doug Pederson havde ikke umiddelbart nogen kommentarer til quarterbackens tilstand efterfølgende, men sendte sine tanker til Wentz, der har været plaget af flere skader.

Natten til søndag avancerede Houston Texans og Tennessee Titans desuden efter sejre over henholdsvis Buffalo Bills og de forsvarende Super Bowl-mestre New England Patriots.

Slutspillet i NFL består af seks hold fra AFC- og seks hold fra NFC - de to halvdele af ligaen.

Der spilles i alt tre runder i slutspillet, hvorefter de to tilbageværende hold - vinderen af AFC og vinderen af NFC - kolliderer i Super Bowl, der i år spilles natten til 3. februar dansk tid i Miami.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.