Misbrugte børn venter alt for længe på afhøring

I flere tilfælde må børn i Nordjylland vente i månedsvis på at blive afhørt

Genrefoto: Torben Hansen
Nordjylland 11. juli 2016 15:27

NORDJYLLAND: I Nordjylland venter børn, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb, fire til fem gange så længe, som det er anbefalet.

Det skriver DR Nordjylland på den regionale stations hjemmeside.

Ifølge DR Nordjylland skyldes det stort arbejdspres hos politiet, der er nødt til at lave skarpe prioriteringer i bunken af sager og opgaver.

- Det er et problem, at vi ikke kan overholde Rigsadvokatens frist på syv dage, erkender vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi Frank Olsen til DR Nordjylland.

- Vi arbejder intenst på det, men der er også kommet flere anmeldelser om overgreb og dermed flere afhøringer, siger han.

Det er et krav, at afhøringerne skal foretages af en specialuddannet politimand, og her har de lange ventetider været normen i en længere periode, fortæller Ulla Penning, leder af Børnehus Nord i Aalborg, som tager sig af de krænkede børn.

Påvirkes af den mistænkte

Sagsbehandlingstiden sætter børnene i en vanskelige situation, konkluderer hun over for DR Nordjylland.

- Dels kan det jo knibe med hukommelsen efter så lang tid, afhængig af barnets alder. Og i nogle tilfælde risikerer vi, at barnet når at blive påvirket af den, der er mistænkt. Det kan jo være en mor eller en far, der stadig bor hjemme, siger hun til radiostationen.

Det er ikke bare Nordjyllands Politi, der har lang ventetid på afhøring af misbrugte børn. Også Midt- og Vestjyllands Politi er bagud med børneafhøringerne. I første halvår af 2016 har politikredsen foretaget 64 videoafhøringer. 22 af børnene blev afhørt til tiden - altså inden for en uge, mens 33 måtte vente i op til to uger og andre ni børn ventede længere end to uger.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...