Mishandling: Heste fjernet fra ejer

Foreningen Nyt Hesteliv skred ind, da lokal repræsentant så tegn på mishandling af heste

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SULSTED:En hesteejer i Sulsted har indvilget i, at foreningen Nyt Hesteliv overtog to af hans heste, da han blev anmeldt for vanrøgt af hestene.

Det oplyser foreningen Nyt Hesteliv i en pressemeddelelse.

Foreningen Nyt Hesteliv arbejder for at hjælpe heste i nød og oplyse om hestevelfærd og tager i den forbindelse også ud på tilsyn hos folk, der er blevet meldt til foreningen for vanrøgt.

Nyt Hesteliv havde fået anmeldt, at fire heste - to arabere og to islændere - hos gårdejeren i Sulsted havde såkaldte snabelhove - altså hove, der ikke var blevet ordnet af hovbeskærer og smed, så hestene ikke kunne gå på hovene

Mange smerter

- Den ene af hestene kunne slet ikke gå og var uden tvivl i mange smerter. Vi bad ejeren omgående få rekvireret dyrlæge og smed for at rette op på hestene og få dem smertebehandlet. Vi kontaktede flere dyrlæger i omegnen på ejers vegne, men det var imidlertid ikke så enkelt, da ingen dyrlæger ville komme ud til hesten, da det var misrøgt, skriver Nyt Hesteliv ved formand Janne Junker i pressemeddelelsen.

- For at hjælpe hesten valgte vi - med ejerens accept - at overtage de to islændere og overdrage dem til nærmeste internat, som så ville tage over med dyrlæge og smed, fortæller Janne Junker.

Hesten blev smertebehandlet inden transporten, og der kom en smed ud for at se, om hestene kunne reddes.

Det kunne den ene ikke, og den blev aflivet torsdag. Den anden islænder kunne reddes og bliver nu hjulpet videre til et nyt og anstændigt liv, oplyser Janne Junker.

Grov forsømmelse

- Men da det var så grov en forsømmelse, ville vi straks anmelde det til politiet og håbede at få politiet ud hurtigst muligt. Vi kontaktede derfor politiet telefonisk og fik fat i vagthavende. Vi fortalte, at det drejede sig om en grov forsømmelse og at vi derfor gerne ville anmelde denne som en akut sag, da hesten havde smerter. Vi oplyste endvidere til vagthavende, at vi havde bedt ejeren om at få en dyrlæge ud, fortæller Janne Junker i pressemeddelelsen.

Ifølge Janne Junker skulle vagthavende hos Nordjyllands Politi derefter have sagt, at så er problemet jo løst.

Den udtalelse finder Janne Junker uacceptabel.

- Det er så grov en overtrædelse af dyreværnsloven, at det ikke er i orden, at politiet ikke vil komme ud til en anmeldelse. Men det ser vi desværre i så mange tilfælde indenfor dyreværnssager. Der sker ingenting. Dyrene bliver ikke hjulpet og forbryderne går fri, siger hun.

Anmeldelse fra dyrlæge

Hos Nordjyllands Politi vil vagtchef Henrik Bech ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger generelt:

- Hvis vi får en anmeldelse om mishandling af dyr, så undersøger vi naturligvis forholdene. Og hvis der er tilkaldt dyrlæge, så vil vi typisk afvente en anmeldelse fra dyrlægen. Det giver jo ingen mening at sende en patrulje ud til en dyremishandlingssag, når der er tilkaldt en dyrlæge. En dyrlæge skulle jo gerne have mere forstand på dyr end betjente fra en patrulje, konstaterer Henrik Bech.

Foreningen Nyt Hesteliv oplyser, at foreningen vil følge op på de to arabere, der står tilbage hos ejeren, så hestene får smed og beskåret hovene, inden det går så galt, som det gik med de to islændere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.