Mistænkt flugtbilist har meldt sig selv

En 22-årig mand er efter tre døgn dukket op hos politiet. Han formodes at have kørt kvinde ihjel.

Arkivfoto

Arkivfoto

SILKEBORG:En 22-årig mand fra Skive, som er mistænkt for at have kørt en 68-årig kvinde ihjel, er selv mødt op på politistationen i Silkeborg tirsdag formiddag.

Det oplyser politikommissær John Toft til Ritzau.

I længere end tre døgn har politiet ledt efter den unge mand, der formodes at have siddet bag rattet i bilen - en grøn Peugeot - som påkørte kvinden.

- Han er dukket op på politistationen og sidder lige nu i afhøring. Det, der sker nu, er, at vi skal se, hvad han vil sige. Så forventer vi, at han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger politikommissær John Toft.

Fredag aften blev den 68-årige kvinde dræbt i en trafikulykke i Silkeborg, hvor føreren af ulykkesbilen efterfølgende stak af.

Ulykken skete på Viborgvej i Silkeborg. Politiet har efter ulykken ledt efter den unge mand, som angiveligt kørte bilen.

Mandag fortalte en advokat, at hans 22-årige klient ville melde sig selv til politiet i løbet af dagen. Men om aftenen var manden stadig ikke dukket op.

Da den unge mand ikke selv meldte sig som aftalt, tog politiet kontakt til hans familie og venner for at finde ham.

- Vi har ikke bare siddet på hænderne, siger politikommissær John Toft.

- Vi har eftersøgt ham aktivt. Han havde vist sin gode vilje, men han brændte os så bare af. Det var jo bare ærgerligt, uddyber han.

Efter ulykken skal den 22-årige mand have kørt fra stedet sammen med to venner. Flugtbilen blev efterladt på H.C. Andersens Vej i bydelen Balle i Silkeborg, skriver Midtjyllands Avis.

Politiet har allerede talt med to personer, som var med i bilen. Det er angiveligt den 22-åriges to venner.

- Vi er jo nødt til at holde de tre forklaringer op mod de tekniske undersøgelser, sagde John Toft mandag.

Føreren af bilen står blandt andet til en sigtelse for uagtsomt manddrab. Desuden er det strafbart at efterlade en person i hjælpeløs tilstand uden at komme vedkommende til undsætning.

/ritzau/