Mistænkt for drab på vej hjem efter over et år på flugt

En 23-årig mand, der er mistænkt for et knivdrab i København, er for nylig blevet anholdt i Holland.

Kniv Foto: Free/Colourbox

Kniv Foto: Free/Colourbox

Halvandet år efter, at en 19-årig mand blev stukket ned og dræbt på Nørrebro i København, er den mistænkte for drabet på vej hjem til Danmark.

Den 23-årige mand, der mistænkes for drabet, flygtede til Jordan, men for knap to uger siden blev han anholdt i en hollandsk lufthavn. Tirsdag ventes han at komme til Danmark.

Det oplyser hans advokat, Jesper Storm Thygesen, til Ekstra Bladets netavis.

Drabet fandt sted på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade 19. maj sidste år.

Et kortvarigt skænderi i en kiosk endte ude på gaden, hvor den 19-årige Andres Vo Riis blev stukket ned. Han døde, inden han nåede frem til sygehuset.

Politiet rettede hurtigt opmærksomheden mod den 23-årige og en anden mand i forbindelse med drabet. Den anden mand formodes at være afgået ved døden i Nordafrika sidste sommer.

Den 23-årige blev efterlyst internationalt, og 6. september sidste år blev han anholdt i Jordan. Men de juridiske myndigheder i Jordan afviste i sidste ende at udlevere ham til Danmark, og han blev løsladt.

Han var dog ikke interesseret i at blive i Mellemøsten, og allerede for et år siden fortalte Jesper Storm Thygesen til Ritzau, at han gerne ville hjem.

Problemet var bare, at der ikke er en direkte flyforbindelse fra Amman i Jordan til København.

Han ville altså være nødt til at mellemlande, og i den forbindelse ville han være næsten sikker på at blive anholdt på grund af den internationale arrestordre.

Men han havde ikke lyst til at sidde i en udenlandsk arrest og vente på at komme til Danmark.

Jesper Storm Thygesen forsøgte derfor at få en aftale med myndighederne, så den 23-årig kunne få en garanti for, at han ikke ville blive anholdt i forbindelse med en mellemlanding. Men det lykkedes altså ikke.

Når han er ankommet til Danmark skal han fremstilles i et retsmøde, hvor en dommer skal tage stilling til, om han skal varetægtsfængsles.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.