Mistænkt for fryserdrab flygtede fra Tyskland til Tyrkiet

Søndag fandt politiet tre lig i en fryser. Den mistænkte gerningsmand er flygtet ud af landet.

Ligene af mor og to døtre fundet i fryser i Aabenraa Foto: Scanpix/Lene Esthave

Ligene af mor og to døtre fundet i fryser i Aabenraa Foto: Scanpix/Lene Esthave

Den 33-årige Hamid Farid Mohammed, der mistænkes for at have dræbt sin kone og to små børn i Aabenraa, er flygtet til Tyrkiet.

Tirsdag oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at den syriske mand lørdag morgen rejste med fly fra Hamburg til Tyrkiet.

Det skete, efter at han fredag aften omkring klokken 18 havde taget en taxa til nordtyske Flensborg.

Ifølge politiet blev de to piger på syv og ni år sidst set fredag eftermiddag, hvor de forlod deres skole. Derfor menes forbrydelsen at være begået mellem klokken 14 og 18, siger efterforskningsleder Bent Thuesen.

Politiet arbejder nu på at afdække, om manden har forbindelser i Tyrkiet, eller om han snarere er søgt videre til sit hjemland.

- Vi arbejder ud fra flere teorier. Vi ved godt, at hvis han er rejst til Syrien, så kan det være svært at få det bekræftet, siger Bent Thuesen med henvisning til den igangværende syriske borgerkrig.

De dræbte piger og deres 27-årige mor blev søndag fundet i en fryser i deres lejlighed i Aabenraa. I nogle dage havde et familiemedlem ikke kunnet få kontakt til kvinden, og derfor kontaktede han politiet.

Mandag valgte politiet at gå til Retten i Sønderborg, som udstedte en fængslingskendelse over Hamid Farid Mohammed. Med den i hånden blev den 33-årige mand efterlyst internationalt.

På trods af mistanken, som retten tilsyneladende finder begrundet, er efterforskerne tirsdag endnu ikke kommet tættere på et motiv til drabene.

Det er også uklart, hvordan moren og hendes døtre er blevet dræbt.

Politiet fastslår imidlertid, at de tre lig var intakte og altså ikke parterede. En obduktion ventes sidst på ugen at fastslå dødsårsagen.

Den syriske familie kom til Danmark i sommeren 2015 og havde flygtningestatus. Ifølge Bent Thuesen boede Hamid Farid Mohammed dog ikke sammen med sine dræbte familiemedlemmer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden