Mistænkt hovedmand i terrornetværk anholdt i Danmark

Fra en lejlighed i det østlige Sverige skal en mand i 40'erne have orkestreret et netværk af menneskesmuglere.

Netværk af menneskesmuglere sendte ifølge italiensk politi penge til terrorfinansiering i Syrien. Nu er netværkets formodede hovedmand anholdt i Danmark. (Arkivfoto) Foto: Free/Colourbox

Netværk af menneskesmuglere sendte ifølge italiensk politi penge til terrorfinansiering i Syrien. Nu er netværkets formodede hovedmand anholdt i Danmark. (Arkivfoto) Foto: Free/Colourbox

En terrormistænkt mand, der siden 2012 har boet i Sverige med sin familie, er ifølge flere svenske medier blevet anholdt i Danmark.

Manden, der stammer fra Syrien, er mistænkt for at være hovedmanden bag et netværk af menneskesmuglere, som angiveligt bruger fortjenesten til at finansiere terror, skriver Dagens Nyheter.

Det ulovlige terrornetværk har base i Italien, og det er angiveligt italiensk politi, der har afsløret foretagendet.

Hovedmanden, der er i midten af 40'erne, blev allerede anholdt og fængslet tilbage i januar. Ifølge Dagens Nyheter blev han pågrebet under en mellemlanding i Københavns Lufthavn.

Mandens danske advokat, Finn Bachmann, oplyser til det svenske medie, at den mistænkte nægter sig skyldig, men at en dommer i Københavns Byret mandag i denne uge besluttede, at han skal udleveres til Italien.

- Min klient afviser at have gjort noget ulovligt, siger advokaten til Dagens Nyheter. Beslutningen om udlevering har han kæret til Østre Landsret.

- Sagen skal nu prøves i landsretten. Men jeg tror, at han er i Italien i løbet af nogle uger, siger advokaten.

Ifølge det svenske medie Expressen skal manden have orkesteret netværket af menneskesmuglere fra en lejlighed i byen Finspång i det østlige Sverige.

Sidste år blev manden og hans bror stoppet i en trafikkontrol i Sverige. I den forbindelse fandt politiet 700.000 svenske kroner.

Tilsyneladende mener politiet, at disse penge skulle fragtes fra Europa til Syrien, hvor de skulle finansiere terrorisme.

Københavns Politi bekræfter fredag eftermiddag, at man har anholdt en mand på begæring af de italienske myndigheder.

Pågribelsen fandt sted i slutningen af januar, men først i denne uge er spørgsmålet om udlevering altså blevet behandlet i retten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.