Udland

Mistænkt i Boston havde islamisk hjemmeside

Mistænkt havde islamisk "verdenssyn", viser hjemmeside på socialt medie i Rusland.

Mistænkt i Boston havde islamisk hjemmeside

Den mistænkte i Boston Dsjokhar Tsarnaev sendte fra sin egen hjemmesider links til islamiske hjemmesider, hvor han opfordrede til tjetjensk uafhængighed, viser en side, han øjensynligt havde på et af Ruslands sociale medier.

Bandeord og hårde fordømmelser er strømmet ind påTsarnaevs hjemmeside i Rusland fredag, efter at han var blevet identificeret af de amerikanske myndigheder som mistænkt i bombeanslagene på Boston Marathon.

En massiv eftersøgning er i gang i Boston efter den 19-årige, Tsarnaev, hvis bror er blevet dræbt under en skudveksling med politet.

På hjemmesiden identificerer den yngste af de to brødre sig som afgangselev i 2011 fra Cambridge Rindge - en offentlig skole i Cambridge, Massachusetts.

Der står videre, at han tidligere gik i skole i Makhatjkala, der er hovedstaden den russiske provins Dagestan. Provinsen grænser op til Tjetjenien. Der står, at han taler engelsk, russisk og tjetjensk.

Hans "verdenssyn" er på siden defineret som "islamisk" og hans "personlige prioriteter" er "penge og karriere."

Han har videresendt links til videoer af syriske oprørere og til islamiske hjemmesider med titler som "Salamworld, my religion is Islam" og "There is no God but Allah, let that ring out in our hearts".

Han har også links til sider, der opfordrer til uafhængighed for Tjetjenien.

På siden er der flere humoristiske bemærkninger omkring hans identitet som medlem af et mindretal fra Ruslands urohærgede Kaukasus-region, som omfatter Tjetjenien, Dagestan, Ingusjetien og andre overvejende muslimske regioner, som i de to årtier efter Sovjetunionens opløsning har været præget af krig og uro.

En vittighed på siden lyder: - En bil med en tjetjener, en dagestaner og en ingustjener kører forbi. Hvem kører?" Svaret: "Politiet."

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.