Mistænkt i skudsag fra Christiania har siddet inde før

25-årig mand har tidligere været mistænkt i sag om drabsforsøg. Nu sigtes han for at skyde mod politiet.

Hash joint Foto: Free/Colourbox

Hash joint Foto: Free/Colourbox

Den 25-årige mistænkte for nedskydningen af to politifolk og en civil person på Christiania natten til torsdag er ikke et ubeskrevet blad i politiets registre.

Ifølge Ritzaus oplysninger har manden med initialerne MH tidligere været varetægtsfængslet i forbindelse med et særdeles groft overfald på Amager tilbage i 2010.

Sagen om overfaldet går tilbage til 2010. Dengang blev en 21-årig mand stukket adskillige gange med en stor køkkenkniv, så han kun med nød og næppe overlevede.

Den mistænkte for skyderiet på Christiania var på det tidspunkt 19 år, men alligevel mente politiet dengang, at han var hovedpersonen i overfaldet, da han gennem længere tid havde været oppe at toppes med offeret.

Sagen var speciel, fordi det ikke kun var MH, der blev fængslet. Også hans far blev fængslet for overfaldet, og ifølge politiet deltog også MHs lillebror. Senere blev MH imidlertid frifundet for anklagerne mod ham, oplyser TV2.

Også tilbage i 2007 blev MH sigtet for et voldeligt overfald med kniv på Amager.

I nattens sag fra Christiania blev politifolkene og den civile skudt, da politifolkene standsede MH på en cykel på Christiania, oplyser politiet.

Her havde han ifølge politiet den funktion, at han skulle indsamle dagens omsætning fra en hashbod.

Den 25-årige fremstilles klokken 14.00 i et grundlovsforhør, hvor han vil blive krævet varetægtsfængslet.

Da han imidlertid under anholdelsen blev ramt af skud fra PETs aktionsstyrke, vil han ikke selv være til stede i Københavns Dommervagt.

En 22-årig mand med nære relationer til den mistænkte er også blevet anholdt i sagen. Han sættes dog ikke i forbindelse med skudepisoden.

Han sigtes i et grundlovsforhør torsdag eftermiddag i Dommervagten i København for at have været ansvarlig for blandt andet 48 kilo hash.

Den kriminelle forretning skal den 22-årige have drevet sammen med flere andre, mener politiet. Salget skal også have omfattet skunk, joints og hashkager - altså helt typiske produkter, som udbydes i Pusher Street.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.