Udland

Mistænkt i svensk Ikea-drabssag nægter alt

Politiet har endnu ikke oplyst, detaljer om dobbeltdrab i et Ikea-varehus nær Stockholm.

En 23-årig mand, der sammen med en 35-årig er mistænkt for at have udført mandagens knivdrab på en mand og en kvinde i Ikea i den svenske by Västerås, afviser ethvert kendskab til forbrydelsen, oplyser myndighederne i den svenske by til TT.

Den 35-årige er indlagt med livsfarlige kvæstelser og har ikke kunnet afhøres.

- Situationen er stadig kritisk, men stabil, siger kommunikationsdirektør Eva Lindahl i Västerås.

Den 23-årige blev afhørt mandag og nægtede at have noget kendskab til nogen forbrydelse, siger Eva Morén fra statsanklagemyndigheden, som ikke vil oplyse detaljer fra afhøringen.

Politiet har heller ikke oplyst, hvordan den 35-årige blev såret.

- Vi ved det, men det er en oplysning, som det er bedst, vi holder for os selv indtil videre, siger politichef Per Ågren.

Politiet er ved at analysere indsamlede videobånd fra Ikea.

Det var en 55-årig kvinde og hendes 28-årige søn, der mandag blev dræbt ved et knivangreb i Ikea-varehuset i Västerås, der ligger 100 kilometer nordvest for Stockholm.

Ifølge vlt.se var de to dræbte på ferie i Västerås, der ligger 100 kilometer nordvest for Stockholm, da de under en indkøbstur i Ikea blev overfaldet med en kniv i varehusets afdeling for køkkenudstyr.

Med stor sandsynlighed er drabsvåbnet taget fra en hylde i Ikea, skriver vlt.se.

- Vi ser ingen forbindelse mellem gerningsmænd og de dræbte overhovedet, siger politiets talsmand Per Ågren, der kalder angrebet for "en gals mand værk".

Politiet vil ikke oplyse, om de to mistænkte har forbindelse til hinanden, men siger, at ingen af dem er kendt af politiet.

De to mænd boede ifølge Aftonbladet på samme asylcenter i Västmanland.

Ifølge vidneudsagn nåede hverken mor eller søn at forsvare sig, da de blev angrebet. Dermed synes det udelukket, at det kan være årsagen til, at den ældste af de to drabsmistænkte selv blev fundet med livstruende skader.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.