Mistænkte for drab på slovakisk journalist løslades

Politiet har ikke nok til at sigte syv slovakker. Men mafia-anklager i Italien mener, der er beviser.

"Alt for Jan" står der på emblemet, som en kvinde i Bratislava har sat på strikhuen. Drabet på den 27-årige undersøgende journalist Jan Kuciak og hans kæreste er blevet mødt med bestyrtelse i Slovakiet. Foto: Scanpix/Alex Halada

"Alt for Jan" står der på emblemet, som en kvinde i Bratislava har sat på strikhuen. Drabet på den 27-årige undersøgende journalist Jan Kuciak og hans kæreste er blevet mødt med bestyrtelse i Slovakiet. Foto: Scanpix/Alex Halada

Politiet i Slovakiet har lørdag løsladt alle syv personer, der har været anholdt i forbindelse med drabet på en journalist og hans kæreste.

Det oplyser en talskvinde for politiet.

De syv blev anholdt torsdag under efterforskningen af drabet på Jan Kuciak og hans kæreste sidste weekend.

Parret blev fundet skudt og dræbt i deres hjem.

Politiet har mistanke om, at det var et bestilt mord. 27-årige Kuciak var ved at undersøge en forbindelse mellem slovakker og den italienske mafia. De skulle have svindlet med EU-midler.

Drabet har vakt bestyrtelse i Slovakiet og er blevet kendt ud over hele Europa.

- Under varetægtsfængslingen - 48 timer - har politiet tjekket og undersøgt kendsgerningerne, som det behøves, for at rejse en sigtelse.

- Efter de 48 timer er gået, blev disse personer løsladt, siger talskvinden.

Det italienske nyhedsbureau Ansa har talt med den italiensk mafia-anklager Gaetano Paci. Han siger, at de syv anholdte i Slovakiet "pludselig oplevede en eksplosion i deres økonomiske og forretningsmæssige værdier".

Det er det første overlagte drab på en journalist i Slovakiet.

Tusinder af mennesker deltog fredag i en demonstration i hovedstaden Bratislava. De krævede, at regeringen reagerer hurtigt på drabene.

Kuciaks sidste ufærdige artikel er publiceret efter hans død af slovakiske og internationale medier

I Kuciaks artikel om svindel med EU-midler nævner han personer, der tidligere har arbejdet i premierminister Robert Ficos kontor.

Drabene har udløst krav fra Ficos regeringspartnere om, at han skiller sig af med flere prominente embedsmænd.

- Der er et forfærdeligt svineri rundt om os, og vi almindelige mennesker må finde os i det, sagde 58-årige Jozef Belovic, da han fredag sluttede sig til de op mod 15.000 mennesker, der i gik i optog gennem et frysende koldt Bratislava.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.