Udland

Mistænkte fra Boston ville også angribe New York

New Yorks borgmester siger, at de mistænkte fra Boston ville anbringe bomber på Times Square.

Mistænkte fra Boston ville også angribe New York

De to mistænkte brødre fra angrebet mod Boston Marathon havde planer om at anbringe bomber på Times Square i New York efter bombeanslagene mod maratonløbet, men det blev forpurret af en skudveksling med politiet, siger borgmesteren i New York.

- De mistænkte fra Boston ville placere bomber på Times Square, siger borgmester Michael Bloomberg med henvisning til FBI-kilder.

- Dette er en skrækkelig påmindelse om, at vi stadig er mål for terrorister, siger Bloomberg.

Flere medier havde tidligere citeret kilder i FBI for, at Tsarnaev-brødrenes oprindelige hensigt var at køre til New York, da de kaprede en bil og holdt chaufføren som gidsel. De havde flere bomber med sig.

Men den bortførte chauffør undslap, da de kørte ind på en tankstation, hvor begge brødre steg ud af bilen - den ene for at tanke benzin og den anden for at betale.

Chaufføren ringede til politiet, og det kom efterfølgende til en skudveksling, hvor den ældste bror blev dræbt. Brødrene kastede sprængstoffer ud af bilen under skudvekslingen.

Ifølge New Yorks politi havde de seks bomber på sig, da de talte om bombeanslag mod Times Square.

Dette er baseret på udsagn fra den 19-årige Dsjhokhar, der er blevet afhørt en del gange på hospitalet, hvor han er indlagt med skudsår.

Hans ældre bror, Tamerlan, blev dræbt i ildkamp med politiet.

Kilder har sagt, at den 19-årige har fortalt, at han og broderen ville til New York for "at fejre", hvorefter han havde fortalt detaljer om muligheden for at placere bomber på Times Square.

Forældrene til de to brødre raser mod myndighederne i USA. De talte torsdag med udenlandske journalister i Dagestan i Rusland, hvor de bor.

Brødrenes mor, Subeida Tsarnaev, beskylder de amerikanske sikkerhedstjenester for at dræbe hendes søn uden grund, og hun græder over, at familien valgte at flytte til USA i 2002.

Forældreparret, som er skilt i dag, er for nylig vendt tilbage til Dagestan.

- Tamerlan blev dræbt. Han blev brutalt dræbt. Jeg vil skrige til hele verden: Hvad gjorde I? Han var i live!, siger moren i lettere usammenhængende kommentarer og tilføjer:

- Hvorfor skulle han slås ihjel? Hvorfor? De fik ham i live, siger hun på engelsk og understreger, at hun ikke tror på, at hendes sønner gjorde det.

Subeidat og faren Anzor havde møder med FBI tidligere på ugen i Dagestan. Faren siger, at han vil til USA for at se sin yngste og begrave sin ældste. Det er uklart om moren vil med - blandt andet fordi hun har en straffeattest i USA for butikstyveri.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.