Mistanke om meningitis

Elev på Aalborg Katedralskole indlagt - flere elever er i behandling

En elev fra Aalborg Katedralskole er indlagt til observation for meningitis. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

En elev fra Aalborg Katedralskole er indlagt til observation for meningitis. Arkivfoto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

AALBORG:En elev er indlagt på Aalborg Sygehus til observation for meningitis og seks-syv skolekammerater på Aalborg Katedralskole er blevet behandlet.

Søndag blev eleven, der går i 1.j på Aalborg Katedralskole, indlagt med mistanke om meningitis og søndag fik yderligere seks-syv af hendes kammerater forebyggende medicin, da de alle havde været til fælles hygge under samme tag lørdag.

Kontaktet søndag
Kammeraterne blev kontaktet søndag aften med henblik på at få forebyggende medicin med det samme.
Rektor på Aalborg Katedralskole, Christian Warming, oplyser, at han fik besked søndag.
- Jeg blev kontaktet af embedslægen, og vi hjalp med at finde frem til de elever, der havde været sammen med eleven i weekenden, fortæller Christian Warming.

Elever orienteret

Resten af elevens klassekammerater er blevet orienteret om sygdommen og om hvilke symptomer, de eventuelt skal være opmærksomme på.
- Vi har givet Sundhedsstyrelsens anbefalinger og information videre. Og så har jeg informeret personalet på gymnasiet, forklarer Christian Warming.

Mistanke

Hvis man har mistanke om meningitis, er det vigtigt, at man kommer under behandling med det samme. Og hvis man har været tæt på patienten, er det vigtigt med forebyggelse også selv om, der i første omgang kun er tale om mistanke.
- Husstanden, venner man har været under tag med i længere tid, kærester og partnere skal under forebyggende behandling. Det er ikke nødvendigt med øvrige, man ikke har været tæt på, siger embedslægen Niels Holm Nielsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.