Mistanke vokser: Familie kan stå bag 27 hjemmerøverier

Fire mænd og en kvinde mistænkes for en stribe hjemmerøverier i store dele af landet.

Ritzau
Retten i Nykøbing Falster varetægtsfængslede i november fem personer, der mistænkes i en omfattende sag om hjemmerøverier. Foto: Scanpix/Simon Læssøe
Røverier 12. januar 2018 08:56 - Opdateret 12. januar 2018 11:31

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi udvider mistanken mod fem formodede hjemmerøvere.

Gruppen på fire mænd og en kvinde, der blev anholdt og fængslet tilbage i november, kan stå bag hele 27 hjemmerøverier, lyder det fredag fra politiet.

Hidtil har mistanken været 16.

De mange hjemmerøverier fordeler sig over størstedelen af Sjælland, Sydøstjylland samt Lolland-Falster.

- Det er grove hjemmerøverier, hvor primært ældre og svage mennesker er blevet angrebet i deres private hjem. Derfor ser vi selvfølgelig på de her sager med den allerstørste alvor, siger politiinspektør Kim Kliver.

Et af røverierne fandt sted natten til 5. november i landsbyen Busemarke på Møn. En 63-årig mand blev sparket, bundet og truet med et gevær.

Røverne truede desuden med at skære offerets penis af for at få udleveret flere pakker lammekød, en lyserød pengekasse og et antikt spejl.

Herefter blev den 63-årige efterladt i hjælpeløs tilstand og bundet til sin seng, lyder det i sigtelsen mod de fem.

Folketidende.dk har tidligere skrevet, at der er tale om en mor og hendes tre sønner samt en mand. Mændene er 18, 19, 22 og 47 år. Kvinden er 50.

Tilsyneladende stammer de fra Balkan. I forbindelse med grundlovsforhøret i november medvirkede i hvert fald en serbokroatisk tolk.

Fredag bekræfter Kim Kliver, at der er en indbyrdes relation mellem de mistænkte. Nærmere vil han ikke komme det.

Politiinspektøren oplyser desuden, at sagen sagtens kan vise sig at være endnu større end de 27 røverier. Også antallet af anholdte kan vokse.

- Det omfattende efterforskningsarbejde, der pågår, retter sig hele tiden på den modus, adfærd og forklaringer, der kommer i sagen. Så må vi se, om der kommer flere sager, siger politiinspektøren.

Allerede nu står det klart, at gruppen ifølge politiet ikke har begrænset sig til hjemmerøverier. Efterforskningen har således blotlagt en række indbrud, som gruppen mistænkes for.

- Der venter et meget omfattende efterforskningsarbejde i de kommende måneder, understreger Kim Kliver.

De fem mistænkte er foreløbigt varetægtsfængslet frem til 5. februar.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...