Mit mørke på Vendsyssel Teater

Mit Mørke er skrevet af dramatiker Simone Isabel Nørgaard og er baseret på biografien ”Sygeplejerske i det Tredje Rige”. PR-foto
16. november 2016 07:01

Vendsyssel Teater viser forestillingen "Mit mørke" torsdag 17. november klokken 19.30.

Den tyske besættelse under Anden Verdenskrig har dannet grundlag for mange både nationale og individuelle fortællinger om modstandsfolk, helte og ofre. Her 76 år efter Tysklands besættelse af Danmark er fortællingen om krigen dog stadig domineret af mænd og modstandsfolk, men på Vendsyssel Teater kan man i denne uge opleve et bud på en anderledes fortælling fra 2. verdenskrig. Mit mørke er en fortælling om en alt andet end ordinær kvindeskæbne.

Mit Mørke er skrevet af dramatiker Simone Isabel Nørgaard og er baseret på biografien "Sygeplejerske i det Tredje Rige" af forfatter og filosof Peter Tudvad. Det er en sand historie, som Ebba i en alder af 83 år og kort før sin død, valgte at dele. I stykket konfronteres sygeplejersken Ebba med minderne fra sin ungdom i nazismens højborg. Minder, hun har holdt skjult i et halvt hundrede år. Det er en fortælling om vold og idealisme, had og kærlighed, om fortrængning - og om hvordan sandheden føles mange år senere, da Ebba, 70 år efter befrielsen, langsomt vækker de fortrængte minder om en ungdom som sygeplejerske for nazisterne til live.

Forestillingens ophavskvinde og skuespiller Lykke Sand Michelsen står selv på scenen sammen med Bodil Sangill, der ligesom stykkets hovedperson er omkring 83 år gammel og har oplevet krigens mørke og angstfyldte år på egen krop. De to skuespillerinder står i Mit mørke for hele persongalleriet i forestillingen, der er instrueret af en anden af dansk teaters store personligheder, Pia Rosenbaum. Thomas Kolding har lavet scenografien med lys af Sonja Lea og Lyd af David Matchofsky.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...