Udland

Mitt Romney besøger orkanofre

Romney kommer Obama i forkøbet med besøg i Louisianas orkanramte områder. Hykleri, siger demokratisk leder.

Mitt Romney besøger orkanofre

Kun en dag efter, at han er valgt som sit partis præsidentkandidat, rejser republikaneren Mitt Romney sydpå for med egne øjne at se de skader og ødelæggelser, orkanen Isaac har forårsaget i sydstaten Louisiana.

Hans besøg kommer forud for præsident Barack Obamas tur til den ramte region. Obama ankommer efter planen til Louisiana mandag.

Enkelte af præsidentens partifæller i Det Demokratiske Parti langer ud efter Romney og især hans vicepræsidentkandidat, Paul Ryan, som har talt for at skære drastisk ned på de penge, staten bruger på at hjælpe katastroferamte områder.

Den demokratiske flertalsleder i Senatet, Harry Reid, langede ud efter det republikanske makkerpar efter Romneys besøg i Louisiana.

- Det er topmålet af hykleri for Mitt Romney og Paul Ryan at foregive at vise sympati for ofrene for orkanen Isaac, når deres politik ville efterladte de berørte for katastrofen strandede og på egen hånd, meddeler Reid ifølge Huffington Post.

Under sit besøg i det berørte område var den republikanske præsidentkandidat rundt og se nogle af de skader, Isaac var skyld i, lige som han hilste på lokale indbyggere og takkede de hjælpearbejdere, der har ydet en indsats i kølvandet på orkanens hærgen.

Romneys partifælle, den tidligere præsident George W. Bush, blev voldsomt kritiseret for den mangelfulde indsats i kølvandet på orkanen Katrina, der i 2005 var skyld i omfattende ødelæggelser i blandt andet Louisiana.

Hans efterfølger, præsident Obama, har gjort meget ud af at vise lederskab og signalere, at den nuværende regering har styr på katastrofeindsatsen efter Isaac.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.