Mobbeofre gør skade på sig selv

Selvskader er langt hyppigere blandt børn og unge, der er blevet mobbet på nettet

Arkivfoto: Colourbox
Danmark 1. september 2016 06:55 - Opdateret 1. september 2016 15:24

DANMARK: "Du er for grim til at leve". "Hvorfor lægger du dig ikke til at dø?". Mobningen er rå, konstant og umulig at slippe væk fra, når den foregår på nettet, og den har alvorlige konsekvenser, skriver metroxpress.

Mere end hver femte elev i 9. klasse har skadet sig selv, og knap halvdelen af dem er blevet mobbet digitalt inden for det seneste år, viser en undersøgelse fra Børnerådet.

- Det er et alarmsignal, som vi synes, det er værd at tage op og se nærmere på, siger formand Per Larsen.

Konsekvenser af mobning

Hos Børnetelefonen oplever man en betydelig stigning i antallet af henvendelser, der drejer sig om digital mobning, fra 156 samtaler i 2014 til 240 sidste år. Mobningen starter allerede, når børnene er otte år gamle, og foregår på alle de sociale medier, hvor børnene er, fortæller børnefaglig konsulent i Børns Vilkår Charlotte Smerup.

- Problemet med den digitale mobning er, at børnene aldrig kan være i fred for den. Selv om man er væk fra skolen, får man stadig beskederne, siger hun.

Hos Livslinien, der forebygger selvmord og selvmordsforsøg, støder de også oftere ind i problemer med digital mobning nu, end man gjorde tidligere, fortæller direktør Jeppe Kristen Toft, der påpeger, at den digitale mobning ikke kun er onde beskeder og hårde kommentarer, men også kan handle om, at man ikke bliver inkluderet i de sociale fællesskaber på nettet.

- Når man bliver holdt udenfor, kan man komme til at stille spørgsmålstegn ved sit eget værd og sin berettigelse, og begynder man at lede efter ting i sit liv, der bekræfter den bekymring, kan det ende med at blive en konstatering af ens manglende værd, og det kan få alvorlige konsekvenser som selvskade og selvmordsforsøg, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...