Mobil-betaling vinder frem trods svindel-frygt

Du kan nu betale i flere store supermarkeder med mobilen, selv om mange frygter svindel

I fremtiden kommer vi til at bruge mobilen til at betale med masser af steder. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

I fremtiden kommer vi til at bruge mobilen til at betale med masser af steder. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

HELE LANDET: MobilePay, Danske Banks populære mobilbetalings-løsning, er rykket ind i Dansk Supermarkeds største butikker, og lige om hjørnet venter lignende løsninger med kontaktløs betaling.

Experian, der er leverandør af data, analyser og statistiske modeller, har undersøgt et bredt udsnit af den britiske befolkning.

Undersøgelsen viser, at når betaling med smartphone ikke allerede er den foretrukne betalingsform, skyldes det frygt for svindel. Halvdelen af de adspurgte (46 procent) frygter, at deres identitet kan blive stjålet online. En reel risiko, da 60 procent af de adspurgte samtidig oplyser, at de ikke har nogen malware beskyttelse på deres enheder.

Tendens i Danmark

Ifølge Experian er undersøgelsen en nyttig strømpil for tendenserne også i Danmark.

- Ingen kan være i tvivl om, at fremtiden tilhører de institutioner, der bedst forstår, hvad befolkningen ønsker fra deres bank eller pengeinstitut og er i stand til at udvikle tjenester, der opfylder behovene, siger Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian, i en pressemeddelelse.

Kontanter mister popularitet

Undersøgelsen viser, at kontanter og kortbetalinger stadig dominerer, men at 67 procent af de adspurgte forventer, at kontanter vil falde i popularitet og at 41 procent mener, der vil ske et fald i brugen af kredit- og betalingskort.

- Folk vil blive konfronteret med utallige valgmuligheder i de kommende år. Beslutningen om, hvilken metode der skal bruges vil i sidste ende være baseret på, hvor godt løsningen imødekommer behovet for sikker betaling. Sikkerhed er altafgørende for, om forbrugerne er villige til at tage en metode i brug, siger Jens Hjortflod.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.