EMNER

Mobil eller tavle-pc?

Med en skærm på 5,3 tommer er Samsung Galaxy Note en blanding af en mobil og en tavle-pc. Nu med pen!

Samsung Galaxy Note. En velvoksen business-mobil med 5,3 tommer skærm og en af årsagerne til Samsungs store succes på markedet for mobiltelefoner.

Samsung Galaxy Note. En velvoksen business-mobil med 5,3 tommer skærm og en af årsagerne til Samsungs store succes på markedet for mobiltelefoner.

Den er nok lidt for stor til din skjortelomme, Samsungs nye business-mobil Galaxy Note. Den har en velvoksen skærm på 5,3 tommer af typen Super AMOLED-skærm. Og i HD-kvalitet (800 x 1280 pixels). Størrelsen på mobilen er 8,3 x 14,6 cm. Til gengæld er den særdeles slank - under 1 cm - men størrelsen gør den dog lidt tungere end mange andre mobiler, nemlig 178 gram. Prisen er også i den tunge ende: Vejledende udsalgspris er 5600 kr. Pennen vender tilbage... I gamle dage fulgte der en pen, en såkaldt "stylus", med lomme-pc'ere, de såkaldte PDA'er. Den slags er forlængst fortid - men nu bliver pennen genindført med Samsung Galaxy Note. "Galaxy Note er designet til den kræsne bruger og udstyret med en smart pen, så du hurtigt kan tage noter direkte på skærmen, skrive sms'er, redigere og beskære billeder, eller opdatere kalenderen uden at skulle anvende det traditionelle tastatur. Perfekt, hvis du hurtigt skal highlighte grafik eller tekst til et møde på arbejdet, eller vil sende kæresten en sms og vise på et kort, hvor I skal mødes til aftenens date", skriver Samsung om sin nye business-mobil. ...og vi har savnet den Ifølge Samsung har vi faktisk savnet pennen: - Vi har foretaget en kunde-undersøgelse, der viste at mange mobilbrugere efterspurgte muligheden for at kunne skrive tekstbeskeder med fri hånd ved hjælp af en pen. Samtidig kunne vi identificere et behov for et produkt, der kombinerede det bedste fra smartphonen, tavle-pc'en og den traditionelle notepad i én løsning. På den baggrund har vi udviklet Galaxy Note, siger Solvej Lee fra Samsung Danmark. Samsung Galaxy Note har også et kamera - det er på otte megapixels og har digital zoom og LED-blitz. Styresystemet er Android version 2.3.