Mobilepay får nye smarte funktioner

Om kort tid er det nok at scanne for eksempel en QR-kode for at bestille en vare

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: En stregkode eller en QR-kode bag på en vare, på et reklameskilt eller i en tilbudsavis kan fremover være vejen til et hurtigt indkøb.

Danske Bank har indgået en aftale med det britiske mobilbetalingsfirma Powa Technologies, som kommer de mere end to millioner danskere, som har installeret betalingsapp’en Mobilepay til gode, skriver Børsen.

Aftalen betyder, at den såkaldte Powatag-teknologi indkorporeres i Mobilepays app.

Køb på få sekunder

Powatag fungerer sådan, at man skriver sine kreditkortoplysninger og sin adresse i mobilappen. Derefter er det nemt at scanne såkaldte tags i form af QR-koder, stregkoder eller lydspor, der ligger i baggrunden af en reklamefilm. På den måde kan man købe sin vare på få sekunder.

- Om vi tager alle funktionaliteter i et hug, eller tager dem en for en, det har vi ikke lagt os fast på, siger Mark Wraa-Hansen, chef for Mobilepay i Danske Bank til Børsen.

Teknologien i sig selv er ikke besværlig, men Mobilepay vil finde den mest brugervenlige løsning, inden kunderne får de nye muligheder i app’en.

Klar allerede i år

Chef for Mobilepay, Mark Wraa-Hansen håber på, at betalingsløsningen kan være klar allerede inden 2015 er omme.

Forbrugerrådet er ganske tryg ved de nye muligheder for at købe varer, på trods af den større fare for at foretage uovervejede impulskøb.

Med de nuværende regler har kunden altid 14 dage til at fortryde et køb på nettet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.