Mobilepay og Nets presset mod samarbejde

Store danske butikskæder vil ikke bruge mobilepay, men ser en løsning i samarbejde om mobilt dankort

Mobilepay er under pres fra butikskæder om at lave et samarbejde med Nets om et mobilt dankort. Arkivfoto

Mobilepay er under pres fra butikskæder om at lave et samarbejde med Nets om et mobilt dankort. Arkivfoto

DANMARK:Flere butikskæder opfordrer Danske Bank og Nets til at samarbejde om en fælles betalingsløsning, skriver Berlingske.

Danske Banks Mobilepay er hårdt presset den i senere tid, efter at dagligvaregiganterne Coop og Dansk Supermarked i sine 1700 butikker ikke længere vil tage imod betalinger fra app’en.

Flere butikskæder opfordrer nu Nets, som lancerer et mobilt Dankort i starten af næste år, og Danske Bank til at integrere Dankortet i Mobilepay, skriver Berlingske.

Ifølge betalingsekspert og seniorpartner i Pluscon, Henning N. Jensen, er det dog blot et spørgsmål om tid, før mange kæder tager livet af Mobilepay.

- Når detailhandlen ikke er mere entusiastiske end i øjeblikket, skyldes det, at Mobilepay aldrig har formået at slå igennem i butikkerne. Butikskæderne venter blot på, at det mobile Dankort slår igennem, før de tager livet endeligt af Mobilepay, siger Henning N. Jensen til Berlingske.

Danske Bank og Nets er i dialog om et sammensluttet Dankort og Mobilepay, men forhandlingerne har ifølge Berlingske været i hårdknude i en længere periode, blandt andet grundet uenigheder omkring NemID.

/ritzau/FINANS

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.