EMNER

Mobilkran væltet ned over kongeskibet Dannebrog

Omkring middagstid væltede en mobilkran ind over skibet, der ligger i vinterhi i Frederikshavn. En person kom til skade.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En kran væltede torsdag middag ind over Kongeskibet, der ligger i i vinterhi på Søværnets Operative Logistiske Støttecenter Frederikshavn, det tidligere Flådestation Frederikshavn. Foto: Peter Broen

Under arbejdet med en radar på Kongeskibet Dannebrog, fik en mobilkran ved middagstid overbalance og væltede ind over skibet. Den nederste del af kranen ramte først molekanten, hvilket mimimerede skaderne til et ødelagt søgelænder. En tilskadekommen Efter uheldet, blev et lokalt kranfirma rekvireret til at løfte mobilkranen væk fra Kongeskibet. I forbindelse med dette arbejde faldt et stykke kontravægt ned over benene på en af flådestationens ansatte. Den 33-årige mand er udenfor livsfare og bliver opereret på Aalborg Sygehus. - Arbejdsulykker kan jo ske, men generelt er det noget, som vi er meget opmærksomme på, fortæller stabschef ved OPLOG Frederikshavn, Knud Leimand. Skibet bliver klar til tiden Kongeskibet Dannebrog har fast vinterbase i Frederikshavn, hvor skibet løbende vedligeholdes. Ifølge Knud Leimand kommer uheldet ikke til at forsinke klargørelsen af skibet. - Hun skal nok blive klar til sommer, forsikrer han.