Turisme

Mobilregningen kan ødelægge ferien

Det kan blive en dyr fornøjelse at have mobilen med på ferie i udlandet. Læs gode råd om ferie og mobiltelefoner.

Det kan blive en dyr fornøjelse at have mobilen med på ferie i udlandet. Arkivfoto

Det kan blive en dyr fornøjelse at have mobilen med på ferie i udlandet. Arkivfoto

De fleste har fundet ud, at det kan være dyrt at ringe på mobilen, når man befinder sig i udlandet, og selv om det er billigere at sende sms'er, så kan det også hurtigt løbe op. Men det helt store fare ligger derimod i telefoner, som kan gå på internettet, for det kan ruinere dig. I Danmark kan man få mobilt internet på mobilen for omkring 200 kroner om måneden, men prisen er en helt anden uden for landets grænser. Dyrt videoklip For i udlandet gælder dit faste abonnement fra Danmark ikke, og prisen kan nemt være på mellem 20 og 50 kroner pr. MB og nogle steder endnu højere. Det skriver mobilsiden.dk En enkelt Youtube-video kan derfor koste dig flere hundrede kroner at se. Når det gælder samtaler på mobilen kan man snakke for under en krone i minuttet i Danmark, men i Norge, Sverige og Østrig stiger prisen til fire kroner i minuttet, hvis du ringer til en dansk mobiltelefon, mens det koster cirka det halve at modtage et opkald i udlandet. Mange sender i stedet en sms, men det koster også mindst en krone eller mere per sms udenfor landets grænser, og fri-sms-abonnementer gælder ikke udenfor landets grænser. Undgå overraskelser: Ti tips til mobilbrug på ferierejsen

  • Opkald i udlandet: Du betaler både for de opkald du foretager og dem du modtager. Det er billigere at modtage opkald end at foretage dem.
  • SMS i udlandet: Det koster ikke noget, at modtage en SMS i udlandet. Det koster at sende SMS'er. Prisen afhænger af, hvilket land du er i.
  • Data i udlandet: Prisen på data er væsentlig højere i udlandet. Vær derfor særlig opmærksom på tjenester, der er opsat til automatisk at hente oplysninger fra internettet - f.eks Facebook, Twitter, MSN og e-mails. En megabyte data kan koste fra 20 til flere hundrede kroner, når du er i udlandet.
  • Afbryd din telefonsvarer: I udlandet betaler du udlandstakst, både når din telefonsvarer modtager et opkald, og når den stiller kaldet tilbage til den danske central.
  • Opkald mellem danske mobiler i udlandet: Hvis man er flere sammen på ferie og ringer til hinandens mobiler, betaler man begge for det enkelte opkald.
  • Frit valg af netværk: Der er forskel på, hvad det koster at bruge mobilen på de forskellige netværk i udlandet. Undersøg inden afrejse, hvilket mobilselskab, der er billigst.
  • Beskyt mobilen mod fugt, varme og kulde.
  • Mobilen kan ødelægge ferien. Overvej at lade mobilen blive hjemme og få det optimale ud af ferien.
  • Virker din telefon overhovedet i udlandet? Det er ikke alle mobiltelefoner, som virker i f.eks. USA eller Østen. Tjek også om du har udlandstelefoni på dit abonnement.
  • Drop mobilen. Brug i stedet i et taletidskort, som du kan bruge i en telefonboks, så løber regningen heller ikke løbsk.
Kilde: Mobilsiden.dk Læs mere her