Modegallaen over dem alle

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rihanna er på gæstelisten

Er mode kunst? Eller er tøj, sko og smykker bare noget, vi forbruger?

De spørgsmål stiller dokumentarfilmen ’The First Monday in May’, der handler om, hvordan mode og kunst forenes hos The Metropolitan Museum of Art i New York.

Filmen har premiere i Biffen Nordkraft 8. december.

Filmens instruktør, Andrew Rossi, undersøger i dette portræt, hvordan kostumer og kunst i særlig grad mødes til en af modeindustriens vigtigste begivenheder: "The Met Gala", som hvert år afholdes af museet.

I filmen følger vi kurator for kostumeinstituttet, Andrew Bolton, i udarbejdelsen af museets modeudstilling "China: Through The Looking Glass" fra 2015.

Boltons udstilling åbnes til den berømte galla, hvor "alle som er noget" inden for mode, design, film og musik, er inviteret. Gallaen afholdes hvert år den første mandag i maj som fundraising til Kostumeinstituttet, og åbner instituttets årlige udstilling. Gallaens bestyrelsesformand, Anna Wintour, er en prominent del af planlægningen af alle aspekter ved festen.

Vi følger både Bolton og Wintour i planlægningen af henholdsvis udstillingen og gallaen, hvor enhver detalje er arrangeret til perfektion og intet er overladt til tilfældighederne.

Alt skal være perfekt, når gæstelisten er fyldt med nogle af verdens største og mest indflydelsesrige stjerner såsom Rihanna, Kanye West og George Clooney.

Undervejs i filmen interviewer Rossi flere prominente mode- og filmfolk, der deltager i debatten, om hvorvidt mode kan eller bør være kunst.

Heriblandt opleves den australske filminstruktør Baz Luhrmann (bl.a.

kendt for ’Moulin Rouge!’ og aktuel med serien ’The Get Down’), som er med som kreativ konsulent for gallaen. Derudover interviewes også designere som John Galliano, Jean-Paul Gaultier, Guo Pei og Karl Lagerfeld.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.