Modne mænd i Jammerbugt svarer gerne

I Jammerbugt Kommune topper de modne mænd, når det kommer til at svare på Region Nordjyllands undersøgelse ”Hvordan har du det? ” Arkivfoto
3. april 2017 12:25

I Jammerbugt Kommune topper de modne mænd, når det kommer til at svare på Region Nordjyllands undersøgelse "Hvordan har du det? "

Mænd mellem 65 og 79 år i Jammerbugt går mod tendensen med lav svarrate i undersøgelsen "Hvordan har du det? ". Kvinder i alle øvrige aldersgrupper er markant flittigere ved tastaturet og får svaret på undersøgelsen, men altså ikke i den mere modne aldersgruppe.

Hele 63,9 procent af mændene i aldersgruppen 65-79 år i Jammerbugt Kommune har svaret, mens kvinderne i samme gruppe følger trop med 63,2 procent. I regionen er tendensen den samme, hvor samme aldersgruppe er den eneste, hvor mændene bidrager mere til undersøgelsen, der er sendt ud til 37.600 nordjyder, end kvinderne.

Unge mænd halter

Til gengæld er der langt fra de svarlystne modne mænd til de unge mænd, der halter langt efter, når det kommer til svarprocenten.

- Det er et generelt billede i regionen, at de unge, og især mændene, ikke har en høj svarrate, og i Jammerbugt Kommune ligger svarprocenten under gennemsnittet i regionen. Det er vi selvfølgelig kede af, for alle svar i hver aldersgruppe er værdifulde, forklarer Lone Schriver, der er leder af Sundhedsafdelingen i Jammerbugt Kommune.

Ud over de enkelte svar bidrager til, at Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland kan målrette sundhedstilbuddene bedre efter borgernes behov, så er alle, der svarer på undersøgelsen, med i lodtrækningen om supergavekort på op til 6.000 kr.

Undersøgelsen startede op 3. februar og løber frem til 3. maj. Der er tilfældige udvalgte borgere i hele regionens 11 kommuner, der modtager spørgeskemaet. Undersøgelsen i Region Nordjylland er en del af en landsdækkende undersøgelse, som gennemføres i et samarbejde med de øvrige regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...