Lokalpolitik

Møde signalerede en øget skepsis mod testcenter

Holdningerne til det nationale testcenter for vindmøller er sandsynligvis positive - i det nye byråd.

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flere deltagere på borgermødet, her Jens Sørensen fra Hjardemål, dokumenterede indlæggene fra minister, embedsmænd og eksperter på video.

Thisted Kommunes nye byråd vil sandsynligvis stadig mønstre et bredt flertal for planerne om et nationalt testcenter for vindmøller ved Østerild. Sådan vurderede borgmester Lene Kjelgaard byrådets holdning til planerne, da hun lørdag klokken 13.00 bød velkommen til en fyldt sal i Østerild Multicenter, som var ramme om et borgermøde om testcentret. Mødets emne var den VVM-redegørelse, som på det tidspunkt kun havde været offentligt tilgængelig i et par døgn. Mødet var et par timer gammelt, før den næste positive tilkendegivelse til planerne kom - og denne gang fra salen. - Det var fra Per Kristensen, tidligere borgmester i Hanstholm Kommune. - Jeg er helt ude af politik - og kan derfor godt udtale mig som ekspert, sagde Per Kristensen med en anbefaling af, at "gøre Niels Hausgaards ord til skamme" og sige "ja" til testcentret. - Her er så meget natur, at vi er ved at kvæles i det, sagde Per Kristensen, som med sin bemærkning sigtede til Hausgaards sang om holdningerne til A-kraft. Det er noget, som er værd at støtte, når bare værket ligger alle mulige andre steder, end der hvor vi selv bor. Bortset fra bemærkningerne fra Lene Kjelgaard og Per Kristensen, som høstede sporadisk bifald, var der usædvanligt langt mellem de kommentarer, der bare lod ane et strejf af opbakning til planerne om testcentret. Det var derfor en miljøminister Troels Lund Poulsen, som igen og igen måtte begrunde baggrunden for planerne om testcentret. - Det er en vigtig sag for regeringen og for de fremtidige muligheder for at udvikle og udbygge dansk vindenergi, sagde ministeren som også slog fast, at det ikke er tilstrækkeligt at tale om vedvarende og CO2-neutrale energikilder. Man må også gøre en indsats for at hjælpe initiativerne på vej.