Mødested: Her kan man slikke sol og slubre kaffe

Autismecenter Nord-Bo tog nye udendørs-arealer i brug ved butikscafé i Aabybro fredag

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Autismecenter Nord-Bo’s butikscafe i Nørregade giver god træning i dagligdagen for folk med autisme, når de møder kunderne.

Når man ser De Gule Værksteders nye udendørs-areal ved butiks-cafeen i Aabybro, kan man næsten blive helt grøn af misundelse. En donation fra SE Vækstpulje Nyfors på 150.000 kroner har gjort det muligt at etablere nye terrasser, så man kan slikke solskin samtidig med, man slubrer kaffe i sig og måske spiser en hjemmebagt kage eller nyder is fra Ryå Mejeri.

De Gule Værksteder er en del af Autismecenter Nord-Bo, og der er 47 voksne borgere med forskellige former for autisme tilknyttet et af de mange værksteder i Aabybro - blandt andet butikscafeen.

- Her skal kunderne serviceres, der skal dækkes op og sættes parasoller op. Det er en rigtig god arbejdsplads for folk med autisme, fordi de også møder uforudsigeligheden i kontakten med kunderne. Her bliver butiks-cafeen en tryg og god øvebane for dem, siger afdelingsleder i De Gule Værksteder, Dorte Scheuer.

- Samtidig er stedet med til, at vi viser det omkringliggende samfund, hvem vi er - og vi møder Aabybro og omegn, tilføjer hun.

Fredag indviede man de nye faciliteter med gæster og taler ved forstander Jesper Schmith samt Keld Ahlmann fra vækstpuljen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.