EMNER

Mødommen røg til 1. maj

Peder Larsen fik debut som 1. maj-taler

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er ikke mindst dem her, det handler om. De unge og de ældre, der efter samtlige taleres mening har måttet holde for under den borgerlige regering.

Der er en første gang for alting, og for Peder Larsen (SF), ny i Mariagerfjord Kommunes byråd, blev 1. maj 2010 første gang, han som taler deltog i arbejderbevægelsens festdag. Men næppe den sidste. Der var i hvert fald store roser fra byrådskollegaen, Finn Cilleborg (S), der nådigt så igennem fingre med, at de to tilhører hver sit parti. - Det var fandeme godt gået, lød det fra Finn Cilleborg, da debuten var vel overstået i Hadsund. Herefter gik Peder Larsens tur videre til Hobro, hvor han gentog sin tale. - Ja, så røg min mødom da som 1. maj-taler, sagde han med et smil. - Det var spændende at stå der, men jeg er godt klar over, at det nok ikke rykker stemmer. Flertallet af dem, der kommer her, holder jo med mig, bemærker han. I Hadsund havde LO Mariagerfjord traditionen tro stillet telt op ved broanlægget, og det var fyldt op af omkring 100 mennesker. I Det røde pakhus i Hobro var der nogenlunde samme tilslutning. Peder Larsen og folketingsmedlem Per Husted (S) holdt taler begge steder. I Hobro talte desuden Metal-formand Ole Madsen, mens hadsunderne fik supplerende politiske budskaber af borgmester H.C. Maarup (S) og 3F-formand John Hansen. Begge steder bar talerne præg af en stærk utålmodighed efter et snarligt regeringsskifte.