Mødrehjælpen om lavere SU: Børnefamilier havner i gæld

Studerende med børn har ikke mulighed for at supplere SU'en med erhvervsarbejde, lyder det fra Mødrehjælpen.

En børnefamilie på SU er i forvejen udfordret af at finde den svære balance mellem pensum og familieliv. Derfor er det også særligt kritisk, hvis uddannelsesstøtten sænkes for studerende med børn, siger Mødrehjælpens direktør Mads Roke Clausen.

Regeringens udspil til en 2025-plan lægger ifølge Jyllands-Posten op til, at SU-nedskæringer vil betyde, at studerende med børn og handicappede vil få udbetalt 800 kroner mindre om måneden efter skat.

- Vi er bekymrede, fordi forældre med små børn ikke har samme muligheder for at tage erhvervsarbejde ved siden af studierne, som andre studerende har. Derfor kommer forslaget til at ramme dem hårdere, siger Mads Roke Clausen.

Han frygter, at børnefamilier på SU vil blive nødt til at gældsætte sig.

Under sin præsentation af regeringens 2025-plan forsikrede finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ellers, at handicappede og studerende med børn ikke bliver ramt af SU-besparelser.

Men de to grupper bliver ramt af samme SU-nedskæring som alle andre studerende ifølge Jyllands-Posten.

- Når man læser og er på SU, har man jo ganske få penge. Derfor er 800 kroner noget, man kan mærke. Man kan selvfølgelig låne pengene i stedet, men vi er bekymrede for, hvilket signal det sender, og om nogle vil udsætte at få børn, siger Mads Roke Clausen.

Både regeringens største støtteparti Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne afviser at støtte regeringens forslag.

- Vi kan ikke acceptere, at disse grupper, som i forvejen har det svært, rammes. Vi risikerer, at de grupper ikke får den uddannelse, som de bør, siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, til avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst