Brønderslev

Møllepark udvides

Planen er at udvide parken i Nejst med yderligere tre møller

Der er allerede fire vindmøller i Nejst.Arkivfoto: Bente Poder

Der er allerede fire vindmøller i Nejst.Arkivfoto: Bente Poder

NEJST:Naboerne til nye møller i Nejst er nervøse for, at de kommende møller spænder ben for deres projekter.

Jysk Vindenergi ønsker at udvide den eksisterende vindmøllepark ved Nejst med tre møller. I forvejen er der fire møller, der er 140 meter højde.

- Brønderslev Kommunes miljø- og teknikudvalg foreslår, at der arbejdes videre med projektet, fortæller udvalgets formand, Karsten Frederiksen (K).

De tre nye møller skal være af samme type. Møllerne ønskes opstillet i en parallel sydøst-nordvest gående række 430 meter nord for de eksisterende møller. Projektet har været i høring, og der er kommer 37 bemærkninger i debatfasen.

Flere ejere af vindmølleparkerne i Ryå Vest og Stenisenge er bekymrede for, at en udvidelse af vindmølleparken ved Nejst vil vanskeliggøre udskiftning af deres møller på sigt. Både i betragtning af støjbidrag, men også visuelt om landskabsrummet kan bære møllerne.

Afstanden mellem Nejst-møllerne og Stenisenge Vildmøllepark er ca. to kilometer, mens afstanden mellem Nejst-møllerne og Ryå Vest Vindmøllepark er ca. 800 meter.

Begge områder – Ryå Vest og Stenisenge – er udlagt i kommuneplanerne for Brønderslev og Aalborg Kommune.

Desuden peger flere af ejerne af møllerne i parken ved Ryå Vest til beskyttelseszonen, der er udlagt i forbindelse med planlægning for den eksisterende park. Enkelte ejere anmoder om, at der ikke gennemføres planlægning for projektet.

Ved planlægningen for vindmølleparken Ryå Vest blev der udlagt en beskyttelseszone. En beregning viser, at yderligere tre vindmøller ved Nejst vil medføre et produktionstab på 132 MWh årligt. Det svarer til 0,5 procent i reduktion.Brønderslev Kommunes embedsmænd mener ikke, at de tre ekstra møller vil forringe landskabsbilledet væsentligt. Embedsmændene mener, at en udvidelse af Nejst-møllerne ikke støjmæssigt forringer mulighederne for Ryå- og Stenis enge-møllerne. Jysk Vindenergi er parat til at regulere støjen på Nejst-møllerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst