Mølleplaner mødt med massiv skepsis

Naboer er ikke begejstrede for udsigten til den - måske - kommende vindmøllepark Nørrekær Enge II

De 40 møller vil kunne spare atmosfæren for udledning af 7,1 millioner ton CO2. Det svarer til udledningen fra 1,2 millioner biler i et år, forklarede landskabsplanlægger Christian Achermann fra planfirmaet Urland. Det argument var ikke nok til at fjerne tilhørernes skepsis. Foto: Peter Broen

De 40 møller vil kunne spare atmosfæren for udledning af 7,1 millioner ton CO2. Det svarer til udledningen fra 1,2 millioner biler i et år, forklarede landskabsplanlægger Christian Achermann fra planfirmaet Urland. Det argument var ikke nok til at fjerne tilhørernes skepsis. Foto: Peter Broen

FARSTRUP:Godt et par hundrede mennesker var mødt op i Farstruphallen torsdag aften for at høre nærmere om planerne om at udvide den nuværende møllepark i Nørrekær Enge, der består af 13 møller, med endnu en park med 40 møller, kaldet Nørrekær Enge II. De fleste fremmødte var beboere i lokalområdet, og ud fra de spørgsmål og kommentarer, de fremsatte før, under og efter det to timer lange møde, kan man roligt fastslå, at mølleplanerne bliver mødt med massiv skepsis blandt naboerne.

Det var især visuelle gener og støj, der bekymrede. De nye møller er 150 meter høje, og selv om Vattenfall, som står bag hovedparten af Nørrekær Enge II og havde indbudt til mødet, har opkøbt eller vil opkøbe de ejendomme, der ligger tættest på parken, vil beboerne på mange ejendomme syd og nord for fjorden både kunne se og høre møllerne særdeles tydeligt.

- Jeg har tre børn og 10 børnebørn i lokalområdet. Jeg er meget bange for, at de skal blive syge af den lavfrekvente støj fra møllerne. Vi driver en bed and breakfast, hvor folk kommer for at få fred og ro og opleve naturen. Det bliver fuldstændig ødelagt, hvis møllerne kommer, sagde Anders Amager, der ejer Vår Hovedgård.

- Jeg bor i Attrup på den anden side af fjorden, hvor vi har udsigt til de nuværende 13 møller. De lyder som en motorvej, og de blinkende lys på møllerne fanger blikket. De gener kan kun blive værre, hvis der kommer 40 nye møller, lød det fra Karin Christoffersen.

Vattenfalls repræsentanter på mødet forholdt sig tavse til kritikken og overlod det til en række eksperter at fortælle om de tekniske og juridiske forhold i forbindelse med mølleplanerne. Den eneste "officielle" mødedeltager, der forholdt sig til bekymringerne, var Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen (K). Han opfordrede folk til at give deres mening til kende under den igangværende offentlige høring om de lokalplaner og kommuneplantillæg - der er to af hver slags, da mølleparken ligger i både Vesthimmerland og Aalborg Kommuner.

- Det er op til byrådene at tage endelig stilling til planerne og vurdere høringssvarene. Personligt mener jeg, at vi skal have mere grøn energi, og Nørrekær Enge er et område, der er udpeget til at kunne huse vindmøller. Men jeg vil respektere høringen og læse alle de svar, der kommer, og forholde mig til dem, sagde Knud Kristensen.

Den offentlige høring slutter 18. august. Inden da kommer nok så vigtig en dato, nemlig 10. august, som er sidste frist for naboerne til at søge erstatning for værditab af deres beboelsesejendomme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.