Morsø

Møller i modvind på Nordmors

Det borgerindbudte møde i Sejerslev efterlod et klart budskab til politikerne om modstand

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Andreas Falck

SEJERSLEV:- Nu har jeg ventet 25 år på at få et vådområde lige uden for døren på Kongevejen i Sejerslev. Nu kommer det omsider, men så risikerer jeg at få udsigt til kæmpe vindmøller 600 meter fra mit hjem. Ejendomsværdien går ned, naboer bliver uvenner. Der er kun tabere i det her.

Kristian Østergaard, Sejerslev, er ikke ven med vindmøller af de dimensioner, der er søgt om tilladelse til at opstille i forbindelse med Morsø Kommunes Vindmølleplan 2016. Og det er faktisk et par af hans naboer, som står bag projekt 13, hvor eksisterende møller søges erstattet af tre styk op til 105 meter høje møller nord for Kongevejen.

Østergaard var en af de fem indbydere til debatmødet om vindmølleplanen i aftes, hvor Sejerslev Forsamlingshus med skønsmæssigt 140 mennesker var fyldt til sidste plads. Modstanden mod kæmpemøllerne var entydig blandt de borgere, der tog ordet. Hist og her øjnede man i salen repræsentanter for de morsingboer, der med en konsulent i ryggen har søgt om mølleopstilling i et af de 17 projekter med tilsammen omkring 70 møller, som der er indsendt forslag om. Men de sagde ikke noget, formentlig af frygt for at blive lynchet verbalt.

Omkring halvdelen af Morsø Kommunalbestyrelse var også mødt op sammen natur- og miljøchef Arne Kirk og landinspektør Helle T. Berthelsen, Morsø Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.