Mørkøv er stolt over fortsat Tour-eventyr

Cykelrytteren Michael Mørkøv sikrede sig tirsdag bjergtrøjen indtil de rigtige bjerge i Tour de France.

Mørkøv er stolt over fortsat Tour-eventyr

Alt gik efter planen på 3. etape af Tour de France for Michael Mørkøv, som gik i udbrud for tredje dag i træk og vandt tilpas mange bjergspurter til, at han kan holde på trøjen - til bjergene kommer.

- Med ni point nu ser det ud til, at jeg kan holde trøjen indtil de rigtige bjerge, og det er det maksimale, jeg kan få ud af denne trøje.

- Jeg er stolt over, at eventyret fortsætter. Nu skal jeg slappe lidt af og nyde det i stedet for at straffe mig selv hver eneste dag med at gå i udbrud, siger Michael Mørkøv.

Faktisk gik det endnu bedre end planlagt. På grund af Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytterens føring i bjergkonkurrencen skulle han ikke kæmpe lige så meget i bjergspurterne, som det var tilfældet på 1. etape.

Og pludselig fandt han sig selv i en situation, hvor han kunne begynde at tænke på at køre om etapesejren - hvilket han ikke havde drømt om.

- Jeg begyndte at høre i radioen, at de også var trætte nede i feltet, så vi begyndte at tro lidt på det, siger Mørkøv.

Inden næstsidste bjergspurt var det slut. Danskerens kræfter slap op.

- I dag gik jeg virkelig dybt, fordi vi til slut begyndte at køre om etapesejren. Det var en modbydelig afslutning til slut med de stejle stigninger. Jeg har dømt dunken nu.

Riis vil ikke se sin rytter i endnu et udbrud onsdag.

- Jeg skal nok love at blive i feltet i morgen. Jeg har et godt forspring på point, og det vil ikke gøre mig noget at sidde i feltet og nyde det og flashe min trøje.

Onsdag er rytteren fra Kokkedal klar til en rolle som hjælper for Saxo Bank-sprinteren JJ Haedo.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.