Mørkøv kritiserer farlig Tour-start med sultne sprintere

Michael Mørkøv frygter, at 1. etape i årets Tour de France kan sende mange ryttere i asfalten og måske ud.

Michael Mørkøv Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Michael Mørkøv Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Tour de France 2016 afviger en smule fra mange tidligere starter på løbet, da man har undladt at åbne med en prolog.

I stedet indledes løbet med en klassisk, flad sprinteretape, hvor der er en sjælden chance for en af feltets hurtigste til at køre sig i den gule førertrøje.

Den ruteplanlægning vækker dog ikke begejstring hos danske Michael Mørkøv (Katusha), som skal forsøge at køre den norske sprinter Alexander Kristoff frem til sejr lørdag.

Han frygter, at etapen kan blive endnu mere hektisk og kaotisk, end de tidlige etaper i Touren plejer at være, fordi der skal sprintes om gul trøje, mens klassementfavoritterne vil holde sig fremme og ude at problemer i et nervøst felt.

- Hvis man ser overordnet på det, så virker det fuldstændig vanvittigt, at vi kommer 198 velforberedte cykelryttere til det her løb, og så bliver vi kastet ud i en vanvittig krig de første dage, siger han.

- Historisk set er i hvert fald 20 mand rejst hjem den første uge på grund af dumme styrt, men det er desværre vilkårene, fordi alle må præstere i løbet, og alle skal sidde fremme, lyder det fra Mørkøv.

For det er ikke kun sprinterholdene, som vil holde sig til på den indledende etape.

- For det første er det meget smalle veje, vi forventer sidevind, måske våde veje, og man ved, at de fem største hold med blandt andre Sky, Tinkoff og BMC vil sidde med samtlige mand og deres kaptajn oppe foran for at være sikre på, at der ikke sker dem noget.

- Og alle sprinterholdene inklusiv os selv skal sidde fremme, fordi vi skal være klar på etapen. Når jeg siger fremme, så er det, at alle vil sidde i top 20, og det giver jo sig selv, at det er der ikke plads til. Det er én lang kamp, og det bliver en farlig etape, lyder det fra Katusha-danskeren.

Spørgsmål: Så forventer du, at det kan blive endnu mere sindssygt, end det plejer at være?

- Ja, desværre.

Etapen indledes i Mont Saint-Michel og slutter i Utah Beach.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.