Mørkøv kunne ikke holde hjem i Schweiz

Michael Mørkøv blev hentet med mindre end en kilometer igen på dagens etape af Schweiz Rundt.

Mørkøv kunne ikke holde hjem i Schweiz

Team Saxo Banks Michael Mørkøv var omkring 800 meter fra at krone en flot arbejdsdag med en etapesejr i Schweiz Rundt.

Danskeren var en af de bærende kræfter i det store udbrud på mandagens tredje etape og var meget tæt på at holde hele vejen til mål i Aarberg.

Men sprinterholdene fik hentet udbryderne i allersidste øjeblik, og dermed kunne spurtstærke Peter Sagan fra Liquigas skrive endnu en sejr på sin allerede ret lange rekordliste.

- Michael kørte rigtig flot derude og var klart den stærkeste af de tre i gruppen.

- Han tog de længste og hårdeste føringer i gruppen, men der var ikke noget at gøre mod toget, der kom jagtende bagfra, siger Team Saxo Banks sportsdirektør, Fabrizio Guidi, til cykelholdets hjemmeside.

- Havde de været et par stykker mere til at holde farten, kunne det være, det ville lykkes. Men sådan er cykling nu en gang. I morgen venter der endnu en dag og endnu en chance for at komme af sted, siger Fabrizio Guidi.

Udbruddet kom ret tidligt af sted og fik lidt ekstra hjælp, da der kom et tog imellem de forreste og hovedfeltet.

Den håndsrækning gav Mørkøv og hans to kampaner et par ekstra minutter at give af, men det rakte ikke helt i afslutningen, der bød på et par klatreture, som tappede dem for kræfter og tog hårdt på forspringet.

Dermed fik sprinterholdene det, som de ville, og Peter Sagan kunne fejre sin anden etapesejr i dette års løb og sin tiende sejr i sæsonen.

I den samlede stilling er der ikke sket nævneværdige forskydninger. Portugiseren Rui Costa fører fortsat løbet med otte sekunders forspring til Fränk Schleck, der holder fast i bjergtrøjen.

/ritzau/