Mørkøv vil ære sin døde far med etapesejr

Michael Mørkøvs far døde på bastilledagen, og derfor vil danskeren jagte en sejr i Tour de France den dag.

Mørkøv vil ære sin døde far med etapesejr

De franske cykelryttere, som hvert år jagter en etapesejr i Touren på den franske nationaldag, bastilledagen, får selskab af Michael Mørkøv.

Den danske Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytter vil ære sin far, som døde 14. juli for fem år siden.

- Den 14. juli er meget speciel for mig, og det er også den franske bastilledag. Den dag vil jeg rigtig gerne gøre det godt, siger Michael Mørkøv.

- Det var den dag, min far døde. Det er også en fin etapeprofil. Den slutter ude ved vandet, og der er ikke for mange stigninger. Så vidt jeg husker, er den også lang, så det kunne godt være en etape, hvor udbruddet kommer til at holde hjem.

Etapen, der skal køres på den franske bastilledag, er 217 kilometer og går fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Le Cap d'Agde ved Middelhavet. Det ligner på papiret en dag til sprinterne.

Der er normalt hård kamp om sejren 14. juli, men det er en myte, at franskmændene altid vinder denne dag. De forsøger næsten hver gang, men den seneste sejr til en fransk rytter var i 2005, da David Moncoutie vandt i Digne-les-Bains.

Michael Mørkøv forsikrer, at han vil være mere motiveret end alle franskmændene den dag:

- Ja, det vil jeg.

- Det har hele tiden været mit mål at køre om en etapesejr ved at ramme udbruddet den dag, det holder hjem. Det er min drøm, og den vil jeg forfølge.

- Forleden (3. etape) var vi tæt på, og der var udsolgt til slut, men jeg tror på, at det kan lade sig gøre. Vi ved, at der i Touren kommer etaper, hvor feltet opgiver at hente udbruddet, og det er på de dage, jeg skal gøre mig gældende, siger Michael Mørkøv.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.