Mørkøv vil køre med Breschel og Fuglsang

Michael Mørkøv håber på comeback til Matti Breschel og Jakob Fuglsang på Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Mørkøv vil køre med Breschel og Fuglsang

Cykelrytteren Michael Mørkøv er trådt ud af vinterbanens skygge og frem i en profileret rolle på landevejen med sin offensive kørsel i årets Tour de France, hvor han har båret bjergtrøjen og er blevet kåret som den mest angrebsivrige rytter i feltet på to etaper.

Men selvom solen og medielyset blitzer over Tour-debutanten i disse uger, så frygter han ikke at træde et skridt tilbage i hierarkiet, hvis hans tidligere holdkammerater Jakob Fuglsang og Matti Breschel vender tilbage til det danske hold fra næste sæson.

- Jeg vil rigtig gerne på hold med Matti. Jeg kørte to år på hold med ham, og jeg nåede aldrig at køre de store løb med ham. Men jeg har kørt VM med ham, og han er en fantastisk kaptajn, som jeg gerne vil hjælpe.

- Det samme gælder med Fuglsang, som også er en fantastisk kaptajn, som jeg har kørt for i Post Danmark Rundt, siger Michael Mørkøv.

Tour-debutanten mener, at de to danske cykelprofiler hører hjemme på det danske mandskab, hvor de også fik deres gennembrud på landevejen.

- Jeg synes, at de to ryttere hører til på dette hold. For det er Danmarks bedste cykelhold, og de er to af Danmarks bedste cykelryttere. Det er her, de skal vise sig frem.

Hvis Matti Breschel kommer tilbage til Saxo Bank-Tinkoff Bank vil det formentlig betyde, at han kan blive kaptajn i brostensklassikerne, medmindre holdejer Bjarne Riis også lander en kontrakt med schweizeren Fabian Cancellara.

Og når det gælder mindre og mellemlange etapeløb, så vil Jakob Fuglsang - hvis han kommer til Saxo Bank-Tinkoff Bank - blive en profil på det danske hold. Så også på den scene vil Mørkøv træde et skridt tilbage.

- Selvfølgelig vil jeg jagte store resultater, men jeg har stor respekt for Jakob og Matti, som flere gange har vist, at de kan lave resultater på de allerstørste scener.

- De har vundet store sejre. Det er de to bedste cykelryttere, vi har i Danmark, siger Michael Mørkøv.

Bjarne Riis har for nylig ytret, at både Jakob Fuglsang (Radioshack) og Matti Breschel (Rabobank) vil være spændende emner for danskerholdet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.