Molergrav skal blive sommerfugleparadis

Morsø Kommune har vundet hovedpræmie i projektkonkurrence

Ida Smith
Projektet i Klovbakker går især ud på at hjælpe den ret sjældne sommerfugleart markperlemorsommerfugl, som findes netop her. Den ligner perlemorsommerfuglen på billedet, som dog forestiller en anden, beslægtet art. Arkivfoto
Natur 17. maj 2018 15:18 - Opdateret 17. maj 2018 15:22

SUNDBY: Morsø Kommune har vundet en konkurrence om at skabe landets bedste projekt for bevarelse af sommerfugle. Kommunen får dermed 100.000 kroner til at føre projektet ud i livet.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og A. Vogel/Bioforce, der står bag konkurrencen. Ifølge en pressemeddelelse fra Danmarks Naturfredningsforening har Morsø Kommune vundet, fordi man vil gøre en gammel molergrav i Klovbakker til et sommerfugleparadis.

Projektet vil især komme til at hjælpe markperlemorsommerfugle, men også andre truede og almindelige arter, der lever i området, får gavn af indsatsen.

Området er i dag meget tilgroet, men har på trods af det stadig en meget forskelligartet flora og fauna. Kommunen vil sætte kvæg på arealet, så græsset bliver holdt nede. Samtidig rydder man en kratbevoksning og bruger materialet til kvashegn og insekthoteller.

Plejen af arealet vil give sommerfuglene og blomsterplanterne i området bedre betingelser.

Overrækkelsen af hovedpræmien i konkurrencen vil ske på tirsdag, 22. maj, som er FN’s Internationale Biodiversitetsdag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...