Mols-Linien præsenterer flot regnskab midt i købskamp

Midt i en stadig mere omfattende kamp om Mols-Liniens aktier fremlægger selskabet positivt halvårsregnskab.

De seneste par år er det gået i den rigtige retning for rederiet Mols-Linien, og selskabets halvårsregnskab vidner om, at den positive udvikling fortsætter.

Således kan rederiet notere en stigning i trafiktallet på 8,6 procent samt en vækst i omsætningen på 9,2 procent i forhold til første halvår 2014.

Det betyder en forbedring i resultatet på 24,5 millioner kroner i forhold til første halvår 2014, og rederiet fastholder således forventningerne til 2015 på et resultat efter skat i niveauet 50-60 millioner kroner.

Den positive udvikling kan særligt tilskrives, at færgerederiets tilbud til kunderne konstant er blevet udvidet med blandt andet timedrift fra både Jylland og Sjælland i døgnets travleste perioder, mener bestyrelsesformand Frantz Palludan.

- Det har især erhvervsgæsterne taget rigtigt godt imod, og vi oplever i højere grad, at Mols-Linien betragtes som et naturligt valg som transportvej, når forretningsrejsende skal til møder på tværs af landet, fortsætter han.

Selskabets positive halvårsregnskab kommer midt i en omsiggribende kamp om aktierne i rederiet.

Kapitalfonden Polaris tilbyder alle aktionærer 40 kroner per aktie med det mål at overtage virksomheden, som Polaris anser for at være "en god og veldrevet virksomhed, som har gennemgået en turnaround siden 2011".

Det har en række småaktionærer dog sat sig imod. De forsøger derfor at samle ti procent af aktionærerne for at undgå en afnotering, som er Polaris' plan. Den kan dog først føres ud i livet, når Polaris har samlet mindst 90 procent af aktierne i Mols-Linien.

På nuværende tidspunkt ejer selskabet cirka 78 procent af aktierne.

Seneste udvikling er, at Aarhus-rigmanden Henrik Lind også har meldt sig på banen med et tilbud til aktionærerne på 41 kroner.

Også han ønsker nemlig at opnå kontrol med Mols-Linien, selvom fuld kontrol ikke er en betingelse for en gennemførelse af hans købstilbud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.