Money og Manny scorer kassen i boksebrag

Floyd "Money" Mayweather jr. og Manny "Pac-Man" Pacquiao tjener mange penge, når de mødes i Las Vegas.

Det er kampen over alle kampe. Floyd Mayweather jr. mod Manny Pacquiao, to af de bedste boksere i de seneste mange år på tværs af vægtklasser.

Og mens mange kendere mener, at VM-kampen i Las Vegas natten til søndag rent sportsligt kommer fem år for sent på grund af de to weltervægteres fremskredne alder, så fejler økonomien i kampen intet.

- Kampen er kæmpestor. Interessen er kæmpestor, siger Manny Pacquiaos promotor, Bob Arum, ifølge nyhedsbureauet AFP.

38-årige Floyd Mayweather jr. forventes at kunne indsætte cirka en milliard kroner på sin bankkonto efter kampen, så han endnu en gang lever op til tilnavnet "Money".

36-årige Manny Pacquiao må angiveligt "nøjes" med at score omkring 700 millioner kroner, hvilket vil være "Pac-Mans" største indtjening i karrieren.

Han medbringer bokseforbundet WBO's VM-bælte til kampen, mens Floyd Mayweather jr. er indehaver af VM-titlen hos både WBA og WBC.

De kun omkring 1000 billetter, der var sat til salg, blev revet væk på et minut, da de blev udbudt i sidste uge.

Mange af billetterne blev hurtigt sat til videresalg på internettet, angiveligt til en pris på op mod en halv million kroner per styk.

De øvrige sæder i hotelcasinoet MGM Grand i Las Vegas, der kan huse omkring 16.500 tilskuere, var på forhånd afsat til sponsorer, medier og andre interessenter.

Også fredagens indvejning var en begivenhed i sig selv, og de 10.000 billetter til den del af showet blev hurtigt solgt.

Den filippinske nationalhelt må finde sig i at være den mindste rent fysisk, og det har allerede sikret Floyd Mayweather jr. en fordel. I hvert fald ifølge amerikaneren selv.

- Han (Pacquiao, red.) så chokeret ud, siger Mayweather ifølge Skysports om de to bokseres første møde.

Det fandt sted i Miami i slutningen af januar i forbindelse med en basketballkamp i NBA, hvor begge boksere var til stede.

- Det var, som om han tænkte: "Hold da op, han er højere end mig, og han er større, end jeg troede", siger Floyd Mayweather jr. om mødet, der fik afgørende betydning for, at kampen i MGM Grand blev en realitet.

De to boksere udvekslede telefonnumre, og siden kom der skred i forhandlingerne om den kamp, som har været efterspurgt i bokseverdenen i mange år.

Kampen i Las Vegas bliver bokset natten til søndag dansk tid. Kampen er programsat til klokken 05.00.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.