Udland

Monsun-regn dræber 27 i Sri Lanka

Kraftig regn og voldsom blæst har kostet 27 personer livet. Mange meldes kvæstet og savnet efter uvejret.

Monsun-regn dræber 27 i Sri Lanka

Det er ikke kun i Centraleuropa, at man lige nu kæmper med naturens kræfter, og at voldsomt vejr koster menneskeliv.

I Sri Lanka har voldsom monsunregn og stærk vind dræbt mindst 27 personer og kvæstet et endnu ukendt antal, ligesom mange er forsvundet efter det voldsomme vejrs hærgen, der startede tidligt lørdag og tog til i løbet af dagen.

Langt de fleste af ofrene er fiskere, der blev fanget på havet i uvejret og ikke kunne komme ind til land. Mange af de savnede er ligeledes fiskere.

Den srilankanske flåde og flyvevåben påbegyndte søndag en eftersøgning efter 29 fiskere, der er meldt savnet, efter monsunregnens piskede ned over den sydvestlige kyst, siger talsmand for katastrofeberedskabet i landets største by Colombo, Sarath Lal Kumara, til AFP.

En officiel optælling lyder, at 26 af de døde er fiskere, og at den sidste mand er dræbt på land. 35 personer er blevet indlagt på hospitalet med skader forårsaget af uvejret.

- Vejret er blevet bedre i løbet af dagen, og redningsaktioner er i gang, siger Kumara.

- Mere end 100 huse er blevet fuldstændig ødelagt, og over 2100 er blevet delvist beskadiget på grund af de kraftige vinde, tilføjer han.

En talsmand fra regeringen siger, der vil blive tilbudt bistand til de efterladte familier, samt til dem, der har mistet deres hjem.

Sarath Kumara Gunaratne, der er viceminister for fiskeri og koordinator for katastrofehjælpen, siger, at de fleste af ofrene var fiskere, der anvendte meget små både tæt på kysten.

Sikkerhedsstyrker er søndag sat i gang med at rydde væltede træer og elledninger væk fra en række centrale veje, oplyser militæret.

Lørdag blev en seks meter lang hval skyllet i land i Colombo, mens en kæmpe strandet havskildpadde blev reddet af lokale i en forstad til byen.

Hvert år rammes landet af monsuner, som bringer tiltrængt regn til Sri Lanka, men som også ofte forårsager tab af menneskeliv og skader på huse.

I sidste måned blev syv mennesker dræbt, da en tropisk cyklon hærgede landets østlige kyst.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.